Coachingstrajecten

Coachingstraject bij miskraam, vroeg- of stilgeboorte

Leeft een van je kindjes in de baarmoeder niet meer, of heb je een miskraam, vroeg- of stilgeboorte meegemaakt? Dan ziet je leven er opeens totaal anders uit. Weg zijn je dromen, jouw toekomstverwachtingen en je roze wolk. Er is een lege babykamer en mensen reageren soms vreemd. Wel mag je gelukkig tegenwoordig in alle rust van je kindje afscheid nemen. Tot 1986 mocht dat niet in de medische wereld, want medici vonden het beter om je niet te hechten aan je kind.

Vanaf de conceptie hecht je je al aan je kind en is er al een liefdesband. Bij mij ga je juist over deze grote pijn, leegte en angst vertellen, delen, rouwen, verwerken en helen.

  • Je gaat je kindje gedenken in een helende ceremonie 
  • Je gaat op diverse manieren werken aan je emoties en je gemis
  • Je gaat over je kind een tastbare herinnering maken om mee naar huis te nemen. 

Coachingstraject bij overlijden kind door een ziekte, ongeval of door zelfdoding

Is je kind overleden door een ziekte, ongeval of door zelfdoding? Dan is dat een grote zere schok. Je wereld staat op zijn kop en er moet veel geregeld worden. Na het regelen is er stilte, leegte, herinneringen, gevoelens. Je gevoelens kunnen heel heftig zijn of je wordt stil en trekt je in jezelf terug. Wat voel je? Gemis? Boosheid? Schuldgevoel? Alleen zijn?

Hoe en hoelang je rouwt, dat bepaal jezelf. Wel wil ik je graag bij je rouwverwerking helpen. Dat doe ik door naar je te luisteren, te troosten en deze heftige levensgebeurtenis te helpen verweven in je leven. De opeenstapeling van gevoelens horen niet allemaal in je lichaam opgeslagen te blijven. Gevoelens willen gevoeld worden. 

Ik wil graag de naam weten van je kind en het liefst een foto zien. En ik wil horen hoe het nu echt met je gaat. Hoe is je relatie, hoe is je dagindeling en hoe zijn je levens- en werkomstandigheden?
Je kind kan ik je fysiek niet terug geven. Wel kan ik me op jou en je gevoel afstemmen om met jou te kijken wat je nodig hebt en jou daarbij te coachen. Wat zou je nog willen zeggen tegen je kind? Wat zou je vanuit liefde voor je kind nog willen maken? Liefde voor jezelf en voor je kind ervaren, kunnen je leven weer wat draaglijker maken. Je veerkracht groter en misschien verschijnt er soms weer een lach op je gezicht.

Coachingstraject bij gemis van contact met je kind, kleinkind, broer of zus

Mis je het contact? Dan kan dat voelen als een groot gemis. Als een zere plek, die wellicht niet had gehoeven, of wat zo gelopen is. Wellicht zijn er uitspraken of dingen in het verleden gedaan die de emmer deden overlopen.
Het moeilijke hierbij is dat degene met wie je eigenlijk contact zou willen, nog op aarde leeft. Toch voelt het alsof je een kind, of een broer of zus kwijt bent.

Zit je in je hoofd en bepaalt dit gepieker je leven? Wat is er gebeurd waardoor je geen contact meer hebt? Wat vertelt je gevoel? Zou je hoe dan ook contact willen? Ook als je niet jezelf kunt zijn of je eigen grens kunt aangeven? Hoe zou dat eruit zien? Respecteer je zijn of haar gevoelens, grenzen en leven? Wat zijn je verwachtingen? Wat hoop je? 

Ik kan contact niet afdwingen. Wel kan ik samen met je aan je gevoelens werken zodat je je meer kunt ontspannen en je rustiger wordt. Je kunt in mijn atelier een liefdevolle herinnering aan hem of haar maken. Je gaat je gevoelens verwoorden, meer inzichten krijgen en ik geef je handvatten hoe je duidelijk en respectvol vanuit je zelf kunt communiceren.  

Coachingstraject na een abortus 

Heb je een abortus meegemaakt? Of het nu lang of kort geleden is, dat maakt geen verschil. Je hebt een keus gemaakt met de kennis en de leefomstandigheden die je toen had. Misschien was het je eigen keus. Of je partner of familie voerden druk op je uit. Of lag abortus in de taboesfeer? Ook kan het een keus zijn geweest vanuit medisch oogpunt. 
Hoe dan ook zwanger zijn en voor een abortus kiezen, dat was een moeilijke keus.

Een gemaakte keus waar je (nog steeds) verdriet van kunt hebben of je boos, angstig of schuldig over kunt voelen. 
Ik wil je helpen om je gevoelens over je kindje te uiten en aan je kindje uitleg te geven over jouw keus. We gaan samen aan dit moeilijke thema in je leven helend werken. Dat doen we via visualisaties, creativiteit en liefdevolle oefeningen, zodat jij en dit zieltje verder kunnen in jullie ontwikkeling. 

Meestal zijn dit individuele sessies. Wil je graag je partner meenemen, dan is hij/zij welkom.

Overlijden geliefde of dierbare en andere moeilijke situaties

Tot nu toe zijn dit individuele sessies waaraan een kennismakingsgesprek aan vooraf is gegaan.  Jij bepaalt waar je aan wilt werken, wat voor jou moeilijk is, waar je mijn hulp bij zou willen hebben. Ik luister naar je, ik zie je, bied je handvatten aan waardoor je leven lichter kan worden en als je wilt dan motiveer en stimuleer ik je.  

Praktische informatie

Een kennismakingsgesprek is gratis.
Mijn uurtarief is € 70,-.
Een sessie duurt 2 uur en kost €125,-.
Je kunt ook kiezen voor een traject.
Een Coachingstraject heeft 3 sessies van 2 uur, alleen of samen met je partner en kost € 375,-. 
In ons kennismakingsgesprek kan ik je een indicatie geven of en hoeveel sessies je nodig hebt of dat een coachingstraject voor jou het meest geschikt is. 
  
Bovenstaande tarieven zijn voor particulieren.
Net als jij, is jouw werkgever er ook enorm bij gebaat, als jij weer lekker in je vel komt te zitten. Als je werkgever voor jou de coaching wil betalen, zend ik in overleg met jou een maatwerkofferte naar je werkgever.