Cursusaanbod

Cursus Heling van jouw eigen Innerlijke Kind 

Elke volwassene heeft een Innerlijk Kind. Dat kind in jou is het meest kwetsbare deel.
Was er voor jou als kind weinig echte aandacht? Voelde je je ongewenst of onveilig? Dan is er niet voldaan aan jouw basisbehoeften.
Je voelt je angstig en/of schuldig. Beslissingen nemen vind je lastig, je voelt je alleen, je wilt het iedereen naar de zin maken en je vergeet vaak jezelf.
Deze gevoelens worden veroorzaakt door je innerlijk kind. Het kind in je , je IK is tekort gekomen.

In deze cursus leer je om met je innerlijk kind in contact te komen. Om liefdevol naar je innerlijke kind te kijken en er voor te zorgen. Om compassie met je IK te hebben als hij/zij ergens bang voor is. Om te gaan leven vanuit liefde. 

Praktische informatie:  
Drie individuele sessies van 2 uur, inclusief alle materialen.  Jouw bijdrage € 395, incl. BTW en alle materialen.


Verdiepingscursus jouw eigen geboorte

Een op de drie vrouwen ervaart angst om te bevallen. Als jouw moeder stress en angst had, dan heb jij dat in de baarmoeder al gevoeld.
Was jouw moeder bang om te bevallen? Was ze bang om te falen?
Heeft jouw vader of moeder je verteld hoe jouw geboorte destijds is gegaan? Werden er medische handelingen verricht?
Was jij als kindje door beide ouders gewenst en kwam je in een veilig nest terecht en kon je je hechten?  
Waren er taboes in de familie?
Ben je je ervan bewust dat je de bevalling hebt meegemaakt en dat je jouw moeders emoties hebt opgeslagen in je geheugen? 

Ben je als kind voldoende gezien en gehoord door je ouders? Of heb je je aangepast, want je was immers afhankelijk van je ouder(s)? Gehoord en gezien en verzorgd worden, behoren tot de basisbehoeften van een mens. Ook wel innerlijk kind genoemd. 
Als je ongewenst was of er werd niet (voldoende) aan jouw basisbehoeften voldaan, dan heb je je waarschijnlijk aangepast om te overleven. Misschien werd je een stil kind en observeerde je , voelde je aan wat ieder nodig had, maakte je je zo onzichtbaar mogelijk, of werkte je hard omdat je dan wel gezien werd? Wellicht ben je onzeker en gevoelig voor afwijzingen.

Dit zijn allemaal factoren die jouw leven en de keuzes die je maakt in je privéleven en op je werk, lang nadelig kunnen beïnvloeden. Net als de band met je vader en/of moeder én je partner. 

In deze cursus ga je als volwassene je geboorte vernieuwen en je innerlijk kind zacht en liefdevol verwelkomen en helen. Je gaat aan persoonlijke ontwikkeling doen. Je gaat leren om beter je grenzen aan te geven en om (meer) van jezelf te houden. Met als doel om te leven in vrijheid liefde.
Ik ondersteun je bij je helingsproces door middel van coaching, visualisaties en oefeningen tijdens drie sessies. 

Praktische informatie:  
Drie individuele sessies van 2 uur, inclusief alle materialen.  Jouw bijdrage € 395, incl. BTW en alle materialen.


Cursus Vol vertrouwen bevallen & de zielsverbinding met je baby

Ben je/zijn jullie zwanger en wil je de bevalling rustig, vol vertrouwen en krachtig samen tegemoet gaan? Leren wat je je/jullie kindje nu al dient te vertellen? Hoe je hem/haar op aarde welkom kunt heten en een liefdevolle basis mee kunt geven? 

Dan is onderstaande cursus een grote aanrader. 

De cursus bestaat uit vier delen van 1 1/2 uur. Ik leer je om in diepe verbinding met je kindje te gaan en om daarover intuïtief te schilderen. Zo maak je een liefdevol schilderij voor op de babykamer. En als je kind later ‘groot’ is, heeft hij/zij altijd iets tastbaars van zijn moeder en/of vader. Intuïtief schilderen lukt altijd!

Inhoud van de cursus

  1. Wat zijn jouw bevallingswensen? Waar zie je tegenop en wat heb jij nodig? Wat verwacht jij van je partner? Hoe was jouw eigen geboorte en jouw kindertijd?
  2. Hoe ziet jouw perfecte bevalling eruit? Wat heb jij nodig en wat wil jij juist niet? Hoe bereid je je kindje voor op de geboorte en wat vertel je? Hoe kun je je kindje liefdevol welkom heten op aarde, Hoe bescherm je je kindje? Je ontvangt praktische en concrete tips van me.
  3. Hoe voel jij je/ hoe voelen jullie je? Waar heb je behoefte aan? Ervaar de zielsverbinding met je kindje en maak daarna (samen) je welkomst/liefdesschilderij voor hem/haar.  
  4. Binnen 4 maanden na de bevalling volgt er nog een cursusdeel.
    Hoe heb je/hoe hebben jullie de bevalling ervaren? Hoe voel jij je/voelen jullie je? Welk gevoel heb je naar je kindje toe? Wat gaat goed en waar loop je tegenaan?

Praktische informatie 
De totale cursus bestaat uit vier delen van 1 1/2 uur, inclusief alle materialen. € 395, incl. BTW en alle materialen.
Je partner is ook van harte welkom. Je betaalt dan € 100 extra. In totaal € 495. Vermeld dit even bij je aanvraag.
Locatie: Praktijk Zielskunst Leusden. Of telefonisch of via Skype en dan ontvang je de schildersmaterialen thuis.

 

Cursus Rouwverweving

Deze cursus is voor vaders en moeders die een kind(je) missen en voor opa’s en oma’s .

Een kind missen vind ik een oergemis. Een gemis die je leven beïnvloedt en die je op vele (onverwachte) momenten doet huilen van buiten en van binnen. Rouw kun je m.i. niet verwerken, wel kun je rouw verweven in je leven.
Niemand kan zeggen hoe je rouw verweeft en hoelang je daarover mag doen. Dat bepaal jezelf. Gevoelens kun je niet wegduwen. Gevoelens willen gevoeld worden. Zelfs als je je gevoel jarenlang hebt geprobeerd om weg te stoppen. Het is goed en helend voor je/jullie om daar ondersteuning bij te hebben.

Deze cursus rouwverweving bestaat uit drie delen.
1.  Het uiten van je gevoelens, je gemis en eventuele schuldgevoel 
2.  Hoe maak je een zielsverbinding met je kind? Als je wilt, schilder je daarover intuïtief zodat je thuis een verbindingsschilderij hebt. 
3. Wat heb je vanuit verdriet, angst, schuldgevoel en/of boosheid nodig om rouw met liefde in je leven te verweven?

Praktische informatie:  
Drie individuele sessies van 2 uur, inclusief alle materialen.  Jouw bijdrage € 395, incl. BTW en alle materialen. Kom je met  je partner samen, dan betaal je € 100 extra.