Galerij

Het ontstaan van Zielskunst.

In 2011 ontdekte ik intuïtief schilderen. Een vrouw die ik kende, werd verpleegd in het Hospice. Op een van mijn bezoeken bracht ik haar een zelf gemaakt schilderijtje mee. Ik was toen nog onzeker over de werking van mijn spirituele schilderijen. Daarom had ik vooraf met spirit een afspraak gemaakt. Áls deze vrouw baat zou hebben bij mijn schilderij, dan zouden ze me dat laten merken. En dat gebeurde ook.

Ik gaf het schilderijtje aan haar, waarop ze zei: ‘ O, mooi. Ik wist niet dat je schilderde. Zet hem daar achter maar neer bij de radio.’ Mm, dacht ik, het bevestigde mijn onzekere gevoel. Doch daar kwam heel snel verandering in.
Tot mijn verbazing vroeg ze even later of ik het schilderijtje in het bakje aan haar bed wilde zetten. Totaal onverwacht begon ze daarna aan me te vertellen over de engelen die ze op haar kamer zag. Wat kreeg ik toen een prachtig bewijs.
Inmiddels heb ik veel helende en verbindende spirituele schilderijen en lampjes gemaakt en verkocht. Ook maak ik op verzoek zielsschilderijen. 

Ken je iemand die kracht, steun, vreugde of verbinding nodig heeft? Of kun je dat zelf goed gebruiken? Of word je ook blij van kunst in je huis?

Vanuit mijn praktijk Zielskunst maak ik al jaren spirituele schilderijen rondom verschillende thema’s. Deze schilderijen zijn intuïtief evenals de lampen en ik heb ze met heel veel liefde, inspiratie en dankbaarheid gemaakt. Deze schilderijen ‘leven’: ze werken ondersteunend en stimulerend bij diverse levensgebieden.

Ik deel mijn schilderijen met de wereld, in vertrouwen dat ze zelf de weg vinden, precies naar die mensen voor wie ze helend en ondersteunend zijn. Graag nodig ik je uit om met een open hart een kijkje te nemen in mijn galerij. Of kom de schilderijen zien en ervaren in mijn atelier te Leusden. Is er een schilderij dat jou ‘roept’ of waarvan je weet die geef ik cadeau aan iemand die een lichtje nodig heeft? Als je beweging voelt, volg die dan.

Welke mogelijkheden zijn er?

Je kunt een schilderij groot of klein in mijn galerij uitkiezen en die zend ik naar je toe. Of je komt hem bij een kop thee of koffie bij me ophalen.
En je kunt ook aan mij vragen of ik een schilderijtje met een speciaal doel wil schilderen, voor jezelf of voor iemand die dit nodig heeft, of als cadeautje? Zo’n schilderijtje kost € 49,00 ex verzendkosten.

Ik kijk uit naar je e-mail bericht op mariejose@praktijkzielskunst.nl en ik zorg vervolgens dat dit kunstwerk goed bij jou terecht komt. De prijzen zijn ex verzendkosten. Je kunt je kunstwerk ook bij ophalen in Leusden. Bel me op 06-54 381 383 of mail me en we maken daarvoor een afspraak.

In mijn galerij vind je een up to date overzicht van spirituele schilderijen en lampen. Scroll even naar beneden als je ze wilt bekijken.
Ik wens je daarbij veel inspiratie en plezier en tot ziens in mijn atelier,

Marie- José

Chakra-lamp Hoogte 37 cm., doorsnee kap 30 cm € 95,00, excl. verzendkosten

 

Regenboog Hoogte 42 cm., doorsnee kap 30 cm € 95,00  excl. verzendkosten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afmeting lxbxh

Lamp Wormhole, met lichtschakelaar onder de kap. Hoogte lamp 65 cm, breedte kap 52 cm. € 125,00 ex verzendkosten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Natuur Ingeschilderd. Met schakelaar. Lamphoogte 70 cm. Doorsnee kap 48 cm. € 95,00 ex verzendkosten

 

Verkocht

 

SCHILDERIJEN

 

Logo Praktijk Zielskunst privécollectie

Logo
In 2011 heb ik tijdens de opleiding Energetisch Werk het intuïtief schilderen ontdekt en de helende werking daarvan ervaren. Mijn bedrijf zou Praktijk Zielskunst gaan heten, maar hoe moest nou mijn logo eruit gaan zien? Ik had geen idee en vroeg hulp aan het universum. Midden in de nacht werd ik wakker en ‘zag’ ik 3 kleuren. Eerlijk gezegd vond ik het maar vreemde kleuren. Ik omschreef ze op een vel papier en ging weer slapen. De volgende ochtend koos ik de bewuste kleuren en schilderde daar op een stukje papier drie rondjes mee. Mijn verbazing was groot toen ik zag dat ze zo mooi bij elkaar pasten. Ik was onervaren en werd geleid en zo ontstond daarna mijn logo-schilderij.

Universum Acryl op doek 40×40 cm €75,00

Zielsportret van mijn overleden hond Goofy  Privécollectie

Goofy was mijn lievelingshond. We hebben samen veel meegemaakt, mooie en minder mooie  momenten. Ze was altijd aan mijn zijde tot ze niet meer kon. In 2011 heb ik haar laten inslapen. Voor een boxer was ze heel oud geworden.
Ik heb meerdere zielsschilderijen gemaakt van mensen op aarde en van overledenen. Het was me onbekend of ik dat ook van een dier kon maken. Een jaar of vijf diende ze zich aan met haar liefdevolle energie en kon ik van haar ook een zielsschilderij maken. Ik ben er zo blij mee.

Heling 80×120 cm. Privécollectie

Voor dit schilderij hebben inmiddels al vele mensen een poos in stilte gezeten en nog vaak gaan mensen hiervoor zitten. Mensen die verlangen naar een kindje, mensen die een kind moeten missen, mensen die zelf geen veilig nest hebben gehad en voor nog vele andere levensfasen. Het is een helend schilderij.

 

Bonte vlinder Acryl op 3D-doek 20×20 cm € 25,00 ex verzendkosten

 

Blij Ei Acryl op doek 30×40 cm. € 45,00

 

Levensboom Acryl op doek 40×40 cm. € 25,00

Dit is een van mijn eerste schilderijen. Ik maakte hem voor de workshop De Levensboom

 

Verbinding met moeder Aarde en de Kosmos Acryl op doek 80x120cm € 95,00

 

 

 

 

 

Daadkracht
Toen ik dit schilderij maakte, voelde ik een enorme kracht in me. Deze kracht heb ik met mijn blote handen in en op dit doek geschilderd. Zo ontstond het schilderij Krachtenveld.

 

Tevoorschijn komen Acryl op doek 30 x 40 cm € 95,00

Tevoorschijn komen
Na een rauwe rouwperiode waarin ik mijn gevoelens had erkend en de pijn en de overbodige ballast eruit had geschilderd, voelde ik me geheeld.
Ik schilderde over gezonde zelfliefde en zo kwam ik zelf weer helemaal tevoorschijn.

 

Kijk op het universum Acryl op doek 40x40x2,5 cm. € 50,00

Kijk op het Universum
Dit schilderij is interactief. Je dient dit schilderij van een afstand te bekijken. Iedere keer als je kijkt, deelt het een nieuwe onthulling.

Communicatie Acryl op doek 40×50 cm. € 125,00

Communicatie
Er is een tijd geweest dat ik moeite had om me te uiten. Ik heb er veel aan gewerkt. Dit schilderij hielp me steeds bij het uitspreken van mijn gevoelens en ideeën.

Overzicht Acryl op 3 D-doek 50 x 50 cm. € 225,00

Overzicht
Soms is het nodig om je nek uit te steken. Om overzicht te krijgen, om te zien welke zegeningen er op je liggen te wachten of om uit te dragen waar je voor staat. Een soort ‘Lang Nek’, die veel kan zien en voelen en die omgeven is door warmte en kleuren.

 

Vrijheid Acryl op 3D-doek 70x70x4 cm. € 275,00

Vrijheid
In de vroege uurtjes ‘hoorde’ ik: ‘Je helpt mensen niet door jezelf klein te houden. Je helpt ze door te gaan staan voor wie je bent en te vragen hoe je dienstbaar kunt zijn’.

Zonneschijn Acryl op doek, inclusief lijst 40x40x2,5 cm. € 225,00

Zonneschijn
Bij dit schilderij hoort een leuke anekdote.
Voor het eerst had ik Engelse vrienden te logeren. De man van het stel kwam ’s ochtends als eerste naar beneden en hij bekeek aandachtig dit schilderij. Toen vroeg hij me: ‘Is dit een Van Gogh?’ Ik schoot in de lach en zei: ‘Nee, dit is een Van Wissink’. Hij keek me aan, dacht een poos na, schudde zijn hoofd en zei: ‘Die ken ik niet’. Toen schaterde ik het uit en zei: Die heb ik gemaakt. Ik heet Wissink!’ Óh…’

Zichtbaar Acryl op 3 D-doek 50x50x4 cm € 175,00

Zichtbaar
Een aantal jaren geleden schilderde ik voor het eerst met een aantal kunstenaars in de buitenlucht. Voor mij betekende dat ver uit mijn comfortzone gaan door mij en mijn manier van schilderen te laten zien. Ik koos de energie van een prachtige boom en schilderde. Ik ging er helemaal op totdat ik vlakbij me een mannenstem hoorde die zei: ‘Mevrouw, ik zie licht in uw schilderij’. Ik deed net of ik hem niet hoorde, want ik wist niet hoe ik daarop moest reageren. Nu werd zijn stem nog luider. ‘Mevrouw, ik zie licht in uw schilderij’.
Voor me stond een man van een jaar of negentig, aan de arm van zijn vrouw. Toen moest ik wel vertellen dat ik energetisch schilderde en dat hij het goed had gezien. Hij bleek zelfs om mijn schilderij heen te hebben gelopen, om te zien of ik een zaklampje achter het schilderij had staan. Dit schilderij heb ik daarom ‘Zichtbaar’ genoemd.

 

Wolkenkind Acryl op 3 D-doek 50 x50 x 4 cm. € 175,00

Wolkenkind
Dit schilderij maakte ik na mijn rouwperiode. Het is een helend schilderij waar heel veel liefde en koestering in zit.

 

Ontmoeting Acryl op doek, ingelijst 33×33 cm. € 125,00

Ontmoeting
Ieder kent wel momenten in het leven dat het niet mee zit en dat je je alleen voelt. Dit schilderij ondersteunt om hulp te vragen aan het Universum, God, de engelen, geleide gidsen of hoe je de hulpbron ook noemt.

Liefde Acryl op 3D-doek 60x80x4 cm. € 275,00

Liefde
Leven vanuit liefde i.p.v. uit angst heeft voor mij een grote meerwaarde. Ik kies bewust voor liefde want ik vind de liefde prachtig, rijk, warm en sprankelend.

Transformatie Acryl op papier, achter glas ingelijst 51×41 cm. € 45,00

Transformatie
Onze ziel heeft er voor gekozen om naar de aarde te gaan. De reden daarvan weten we meestal niet meer. Om te kunnen overleven als kind, hebben we om onze ziel beschermlaagjes heen gebouwd. Als volwassene ontdekken we dat veel van die laagjes niet meer nodig zijn. We werken er aan en we pellen ze af als een ui. Als er veel laagjes tegelijk afgepeld worden, volgt een transformatie. Dat heb ik meegemaakt en over die verandering en bevrijding heb ik geschilderd.

 

Een andere kijk Acryl op doek, ingelijst 34 x 34 cm. € 125,00

Een andere kijk
Ik maakte een reis door de chakra’s. Het heelde me en ik ging met andere ogen kijken naar de gebeurtenissen in mijn leven.

 

Gaven en talenten 40×50 cm € 65,00

Gaven en talenten
Ieder mens heeft gaven en talenten! Jij ook. De kunst is het om zekerder van jezelf te zijn en om je talenten verder te ontwikkelen. Zo word je er zelf blij van en je omgeving deelt ook in jouw blijheid.