Galerij

Laat je ziel beroeren. Welk schilderij is jouw bron van kracht, steun of vreugde?

Vanuit mijn praktijk Zielskunst maak ik al jaren spirituele schilderijen rondom verschillende thema’s. Deze schilderijen zijn intuïtief en ik heb ze met heel veel liefde, inspiratie en dankbaarheid gemaakt. Deze schilderijen ‘leven’: ze werken ondersteunend en stimulerend bij diverse levensgebieden.

Ik deel mijn schilderijen met de wereld, in vertrouwen dat ze zelf de weg vinden, precies naar die mensen voor wie ze helend en helpend zijn.

Graag nodig ik je uit om met een open hart een kijkje te nemen in mijn galerij. Is er een schilderij dat jou ‘roept’?

Ik heb erbij vermeld wat de emotie achter het schilderij was in het creatieproces. Schilderijen spreken hun eigen taal en misschien roept het in jou iets anders op. Dat is prima. Als je beweging voelt, volg die dan.

Ik kijk uit naar je e-mail bericht op mariejose@praktijkzielskunst.nl en ik zorg vervolgens dat dit kunstwerk goed bij jou terecht komt. Schilderijen tot 30 cm verzend ik per post. Een groter formaat breng ik naar je toe tegen een kilometervergoeding van € 0,30 per km. Of je haalt je schilderij bij me in Leusden op.

Is er een schilderij bij dat echt bij jou hoort, maar gaat de vraagprijs je financiële draagkracht te boven? Volg ook dan de beweging en betaal in twee of drie termijnen.

Wil je liever eerst vrijblijvend kijken en zo ervaren of het schilderij bij jou hoort? Ook dat kan. Bel me op 06-54 381 383 en we maken daarvoor een afspraak.

Veel inspiratie en plezier bij het rondkijken!

Daadkracht Acryl op 3D-doek 80x60x4 cm. € 175,00  Verkocht

Daadkracht
Toen ik dit schilderij maakte, voelde ik een enorme kracht in me. Deze kracht heb ik met mijn blote handen in en op dit doek geschilderd. Zo ontstond het schilderij Krachtenveld.

Stralend tevoorschijn komen, Acryl op doek, 40x40cm. Dit schilderij wordt verloot!

 Stralend tevoorschijn komen
Dit schilderij maakte ik voor aanvang van de workshop ‘Stralend tevoorschijn komen’. Een mooie energie! Dit schilderij wordt op zondag 21 februari verloot. Wil je mee loten? Mail me.

Tevoorschijn komen Acryl op doek 30 x 40 cm € 125,00

Tevoorschijn komen
Na een rauwe rouwperiode waarin ik mijn gevoelens had erkend en de pijn en de overbodige ballast eruit had geschilderd, voelde ik me geheeld.
Ik schilderde over gezonde zelfliefde en zo kwam ik zelf weer helemaal tevoorschijn.

Kijk op het universum Acryl op doek 40x40x2,5 cm. € 50,00

Kijk op het Universum
Dit schilderij is interactief. Je dient dit schilderij van een afstand te bekijken. Iedere keer als je kijkt, deelt het een nieuwe onthulling.

Communicatie Acryl op doek 40×50 cm. € 125,00

Communicatie
Er is een tijd geweest dat ik moeite had om me te uiten. Ik heb er veel aan gewerkt. Dit schilderij hielp me steeds bij het uitspreken van mijn gevoelens en ideeën.

Overzicht Acryl op 3 D-doek 50 x 50 cm. € 225,00

Overzicht
Soms is het nodig om je nek uit te steken. Om overzicht te krijgen, om te zien welke zegeningen er op je liggen te wachten of om uit te dragen waar je voor staat. Een soort ‘Lang Nek’, die veel kan zien en voelen en die omgeven is door warmte en kleuren.

Mama. Papa Glanzend Acryl op doek, 40×40 cm. € 50,00  VERKOCHT

Mama, Papa
In 2020 heb ik een aantal autobiografische lezingen gegeven over de invloed van ouders in mijn/ons leven. Vooraf schilderde ik hier helend over.

 

Vrijheid Acryl op 3D-doek 70x70x4 cm. € 375,00

Vrijheid
In de vroege uurtjes ‘hoorde’ ik: ‘Je helpt mensen niet door jezelf klein te houden. Je helpt ze door te gaan staan voor wie je bent en te vragen hoe je dienstbaar kunt zijn’.

Zonneschijn Acryl op doek, inclusief lijst 40x40x2,5 cm. € 225,00

Zonneschijn
Bij dit schilderij hoort een leuke anekdote.
Voor het eerst had ik Engelse vrienden te logeren. De man van het stel kwam ’s ochtends als eerste naar beneden en hij bekeek aandachtig dit schilderij. Toen vroeg hij me: ‘Is dit een Van Gogh?’ Ik schoot in de lach en zei: ‘Nee, dit is een Van Wissink’. Hij keek me aan, dacht een poos na, schudde zijn hoofd en zei: ‘Die ken ik niet’. Toen schaterde ik het uit en zei: Die heb ik gemaakt. Ik heet Wissink!’ Óh…’

Zichtbaar Acryl op 3 D-doek 50x50x4 cm € 175,00

Zichtbaar
Een aantal jaren geleden schilderde ik voor het eerst met een aantal kunstenaars in de buitenlucht. Voor mij betekende dat ver uit mijn comfortzone gaan door mij en mijn manier van schilderen te laten zien. Ik koos de energie van een prachtige boom en schilderde. Ik ging er helemaal op totdat ik vlakbij me een mannenstem hoorde die zei: ‘Mevrouw, ik zie licht in uw schilderij’. Ik deed net of ik hem niet hoorde, want ik wist niet hoe ik daarop moest reageren. Nu werd zijn stem nog luider. ‘Mevrouw, ik zie licht in uw schilderij’.
Voor me stond een man van een jaar of negentig, aan de arm van zijn vrouw. Toen moest ik wel vertellen dat ik energetisch schilderde en dat hij het goed had gezien. Hij bleek zelfs om mijn schilderij heen te hebben gelopen, om te zien of ik een zaklampje achter het schilderij had staan. Dit schilderij heb ik daarom ‘Zichtbaar’ genoemd.

 

Wolkenkind Acryl op 3 D-doek 50 x50x4 cm. € 175,00

Wolkenkind
Dit schilderij maakte ik na mijn rouwperiode. Het is een helend schilderij waar veel liefde en koestering in zit.

 

Universele hulp Acryl op doek, ingelijst 33×33 cm. € 75,00

Universele hulp
Ieder kent de momenten wel dat het niet mee zit in het leven. Dan kun je je alleen voelen. Het is dan goed om hulp te vragen aan God, de engelen, gidsen, de Bron, het universum en alle wezens die er voor ons zijn. Want er is altijd hulp!

Liefde Acryl op 3D-doek 60x80x4 cm. € 250,00

Liefde
Leven vanuit liefde i.p.v. uit angst heeft voor mij een grote meerwaarde. Ik vind de liefde prachtig, rijk en sprankelend.

Transformatie Acryl op papier, achter glas ingelijst 51×41 cm. € 50,00

Transformatie
Onze ziel heeft er voor gekozen om naar de aarde te gaan. De reden daarvan weten we meestal niet meer. Om te kunnen overleven als kind, hebben we om onze ziel beschermlaagjes heen gebouwd. Als volwassenen ontdekken we dat veel van die laagjes niet meer nodig zijn. We werken er aan en we pellen ze als een ui af. Als er veel laagjes tegelijk afgepeld worden, volgt een transformatie. Dat heb ik meegemaakt en over die verandering en bevrijding heb ik geschilderd.

 

Een andere blik acryl op doek, ingelijst 34 x 34 cm. € 125,00

Een andere blik
Ik maakte een reis door de chakra’s. Het heelde me en ik ging met een andere blik kijken naar de gebeurtenissen in mijn leven.

 

Innerlijk Kind, Acryl op 3D-doek, 50x50x4 cm. € 175,00 Verkocht

Innerlijk Kind
We hebben allemaal een volwassene en een innerlijk kind in ons. Als je als kind vroeger te weinig bent gehoord en gezien, dan kun je daar als volwassene nog lang moeite mee hebben. Het kind in ons zelf is blij en wil spelen, ontdekken en genieten. Het kind wil zachtheid en koestering en dat er geluisterd wordt naar dingen die goed voor je zijn. Het is belangrijk om dat aan je innerlijke kind te geven.

 

Gaven en talenten 40×50 cm € 75,00

Gaven en talenten
Ieder mens heeft gaven en talenten! Jij ook. De kunst is het om zekerder van jezelf te zijn en om je talenten verder te ontwikkelen. Zo word je er zelf blij van en je omgeving deelt ook in jouw blijheid.

Overvloed, Ingelijst achter glas40x50 cm. € 50,00 Verkocht

Toen ik deze schildering maakte, was ik pas gestart met mijn bedrijf. Ik vroeg me toen af hoe de markt zou zijn. Tot mijn verbazing schilderde ik links op het schilderij intuïtief vele personen in rijen.  Er is o.a. ook een boek te zien; er valt veel te leren, te ontdekken en te zien. Achteraf gezien, klopt alles in de werkelijkheid.