Kindergebaar? Groots gebaar!

20160719_222141Kindergebaar? Groots gebaar!

Een meisje van negen, komt in mijn praktijk. Ze kent me van de vorige keer. Toen hebben we intuïtief geschilderd en werkten we op de drums. Ze weet nu een beetje wat ze vandaag kan verwachten.

Ik nog niet….. De tas gaat open en ze geeft me een schildersdoek in hartvorm. Ik ben verbaasd. Is die voor mij? Ik zie een blij gezicht en ze knikt. Dat noem ik nu een groots gebaar!

Ze heeft nog meer in petto. Het meisje is hooggevoelig. We kunnen ook communiceren zonder woorden en ze uit zich op verschillende manieren. Het is een fijn kind, een prachtige ziel.

Aan het eind van de workshop, gaat ze in mijn praktijk opeens in de kast met de vele rijen verfpotten aan de slag. Ze gaat ze ordenen. De potten met de lichte kleuren verf op de ene plank, de donkere kleuren op de andere.  Ook al heb ik normaal en liever de kleuren bij kleur staan, ik laat haar begaan. En ik zie wat ze wil. Het leven heeft een lichte en een donkere kant…. Als je aanpakt, ordent en aan jezelf werkt, kun je naar het licht toe.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.