Oerzang

20160619_165943Gisteren heb ik deel genomen aan de workshop Oerzang die Katrien Smeyers gaf. Een geweldige ervaring en een grote aanrader. Ik heb Oerzang als verbindend, inzichtgevend en bekrachtigend ervaren. De klanken die we als vrouwen maakten ontstonden diep in ons lijf en ze kwamen via onze keelchakra naar buiten. Oerklanken en Oerzang.

Al vorig jaar wist ik dat ik hier naar toe moest. Ik werd er als een magneet naar toe getrokken. De prachtige, wijze, oude indianenvrouw die bij de informatie stond afgebeeld, nodigde me als het ware uit om deel te gaan nemen. De reden waarom ik er heen moest, dat wist ik niet. Ik had nog het idee, dat het niet zo goed zou passen in mijn praktijk waar ik mensen help hun eigen pad te vinden d.m.v. creativiteit en intuïtief schilderen.

Wel zong ik de laatste tijd vaker en soms deed ik aan percussie. Ik merkte dat cliënten zich dan meer openden en dat er op een andere laag gewerkt kon worden. Als cliënten samen met mij wilden zingen of muziek maken, dan ontstond er nog een andere energie en ook dat was van invloed op hun proces.

Een beetje spannend vond ik het wel om naar deze workshop toe te gaan. Ook was ik benieuwd of en wat er dan bij me zou los komen. Om mijn proces een handje te helpen, had ik thuis ‘s ochtends al tijdens de meditatie gevraagd dat er ‘datgene mocht gebeuren wat er diende te gebeuren.’ En zo geschiedde.

Oerzang werd in Utrecht gegeven door Katrien Smeyers, in samenwerking met Indra van den Berg. Ik kwam in een kleinere groep vrouwen terecht waar ik me veilig voelde en waardoor ik me kwetsbaar durfde op te stellen. De energie die ik voelde en zag, was mooi. Katrien begeleidde ons goed en bouwde het programma stapsgewijs op. Op een gegeven moment vroeg ze ons om elk een intentie voor deze dag op te schrijven. De mijne was meteen duidelijk: Moederliefde.

Ik heb de afgelopen jaren veel cursussen en workshops gevolgd en heb heel veel moeite gedaan om mijn keel open te krijgen, om me te durven uiten. Opnieuw kreeg ik het deze dag weer benauwd toen Katrien ons verzocht om het eerste liedje dat we ons herinnerden uit de kindertijd in een klank om te zetten. Het lukte me niet; ik heb 60 jaar niet gezongen. Mijn tranen rolden en toen….. vroeg ik om hulp en kracht, om mijn taak in dit leven te kunnen doen. Om moederliefde, moederenergie door te geven; heling, kracht en inzicht door middel van creativiteit en communicatie. Om zielen aan deze zijde en aan ‘gene zijde’ met elkaar te verbinden.

Er werd me verzocht om midden in de kring plaats te nemen. De vrouwen vormden een cirkel om me heen. Ik kreeg eerst niets uit mijn keel en toen opende ik met een paar klanken. Daar zong de groep verder mee. Iets later ‘zong’ ik vanuit het diepste van mijn lijf met een enorme oerkracht. Ik vond het emotioneel en heel speciaal om door de vrouwen omringd te worden en door de vele gidsen en voorouders. Zoveel liefde, zang en drums.

Ik heb de kracht gekregen om Moederliefde en Moederenergie verder door te geven. Oerzang heeft me heel veel gedaan en ik voel me enorm dankbaar dat er zoveel moois naar me toe is gekomen. Ik voel me als een soort oermoeder.

Katrien Smeyers geeft op zaterdag 10 september weer een workshop Oerzang in Utrecht, zie http://www.tussenhemelenaarde.be  of de Facebookpagina Oerzang.
In Utrecht werkt ze samen met Indra van den Berg  http://www.vormgevenenvoorgaan.nl

 

https://www.facebook.com/praktijkzielskunst/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.