Olifant

Gebeurd in mijn praktijk….

Olifant

‘Ik hou niet zo van schilderen Marie-José. Ik wil wél graag inzichten. Kun je me ook een reading geven zonder schilderen?’ JA, dat kan!

Voor me zit een jonge man. Welke inzichten hij wil, is me onbekend. Hij heeft een ring meegebracht, een erfstuk van zijn vader. Die mag ik in mijn handen nemen. Ik word er onrustig van en loop wat heen en weer. Daarna voelt het alsof mijn hand in brand staat. Ik geef de ring aan hem terug omdat de ring energetisch gereinigd dient te worden.

Vanochtend voordat hij naar mijn praktijk kwam, voelde ik tijdens de afstemming de behoefte om te tekenen. Mijn handen tekenden een lichtgevende olifantenkop met ogen en met grote open oren en een neerwaartse slurf met ribbels. Naar de oren liepen veel rode draden (de oren kregen veel negatieve input). De slurf was smal met vele ribbels (ribbels met opgekropte emoties). Een bek had de olifant niet en een lijf en poten ook niet (aarding kan beter). De slurf was smal en kon niet ‘trompetteren’ (hij kon zich niet uiten). Op de kruin van de olifantenkop legde ik een fossiele steen (als hersenen, een denker). Op de grond onderaan de slurf legde ik een andere steen (‘echte voeding’ ontbrak).

Ik toonde hem de tekening en gaf uitleg erover. Hij was zeer verrast en opgelucht, omdat de tekening duidelijk maakte waar de problemen zaten en waarover hij inzicht wilde.
Daarnaast werd duidelijk dat een deel van zijn blokkade systemisch aan zijn vader teruggegeven dient te worden. Verandering van werk kwam ook tevoorschijn, want zijn huidige baan paste niet meer bij hem. Hij moest te vaak zijn ‘masker’ opzetten en ja zeggen terwijl alles in hem nee riep.

‘Welk werk zou wél bij je passen?’, vroeg ik hem. ‘Waar word je blij van? Hoe ziet jouw ideale vacature eruit? Wat doe je om je zelf weer op te laden?’
We bespraken veel.
Blij en met huiswerk vertrok hij. Klaar om thuis daarmee aan de slag te gaan en zich te focussen op wat hij wél wil!

Vanzelfsprekend heb ik mijn artikel van tevoren aan hem laten lezen en hij heeft me toestemming gegeven om dit te plaatsen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.