Stralend 2019

Stralend in 2019

Oudejaarsdag. Wat voelde ik me onrustig en ik begreep dat niet. Ik vertel je over mijn onderzoek of het met mezelf te maken had, met de uitbreiding van mijn dienstverlening of met mijn woonomgeving? Het is mijn woonkamer. Ik voel dat ik iets heb te doen en ik zie een volle werktafel met diverse stapels, een doe-lijst en, mijn boekhouding. En ik zie ook een grote, wat rommelige boekenkast.

De boekenkast daar begin ik aan. Achter de boeken blijkt een grote plastic tas verstopt te liggen met meer dan 100 wenskaarten die ik 2 jaar geleden in het ziekenhuis ontving. Ik lees ze weer allemaal. Er komt opnieuw zoveel liefs naar me toe en ik word er emotioneel van.

Een van de kaarten die ik ontving, is van Jeske. Ze schilderde een keer bij me. Op de voorkant van haar kaart zie ik pauwen die hun prachtige verentooi tonen. Onderaan haar lieve kaart schrijft ze:’Wat ik je nooit had geschreven maar bij deze, ik geniet van je pure mails van praktijk zielskunst en ik hoop dat je snel weer zult stralen!’

November 2016. Ja, destijds schreef ik elke week nog een blog en in gedachten dwaal ik af naar 2 jaar geleden. Toen werd ik opeens heel erg ziek. Ik werd met spoed geopereerd (Boerhaave syndroom), ik lag 1 week op de IC om daarna nog 4 weken elders in het ziekenhuis te herstellen. Net voor de kerst en oudjaar 2016 mocht ik naar huis, liggend in een ziekenhuisbed in mijn woonkamer.

In 2017 revalideer ik met behulp van velen. Tijdens oud en nieuw maak ik een moedige sprong. Ik geef elders in het land aan grote groepen workshops intuïtief schilderen. Het lukt me weer en zelfs heel goed en wat heb ik er veel plezier in.

In 2018 ga ik ook weer coachen en ik vind het zo mooi om te ervaren wat heling en inspiratie bij mijn cliënten doet. Het doet ook veel bij mij en met mij. Ik begin in te zien waarom ik ben blijven leven.

Nieuwjaarsdag 2019. Mijn boekenkast ziet er weer puik uit en mijn werktafel is leeg. De spirituele wereld wijst me vanochtend op het boek ‘Een geschenk uit de hemel’, met daarin een hoofdstuk over kleurenleer. Ik nestel me met het boek op de bank en denk nog dat het lezen daarin ter voorbereiding is op de schildersgroepen die van de week weer bij me van start gaan.

Ik weet en ervaar zelf dat alles energie is en trillingen heeft. In het boek lees ik dat de kleur rood de langzaamste kleur is en dat violet twee keer zo snel trilt en dus de snelste kleur is die een mens met zijn ogen kan waarnemen.
Het volgende dat ik lees, slaat bij me in als een bom. ‘We weten wel dat er andere kleuren zijn. Mensen met een bijna-doodervaring hebben die andere kleuren gezien, ze spreken van eigenlijk niet te beschrijven ’hemelse kleuren’.

In het ziekenhuis heb ik bijna dood-ervaringen gehad. Ik heb meerdere keren enorm veel licht en geweldige kleuren gezien en gevoeld en ik heb ook heel veel liefde gevoeld. Het was fijn daar en prachtig en ik wist steeds dat ik weer terug naar de aarde zou keren om nog ‘iets te doen’.
Ik spreek open over die ervaringen omdat ik weet dat veel mensen angst hebben voor de dood, dat ze bang zijn om over te gaan. Wellicht kan ik hun angst wat verminderen.

Mijn goede voornemens in 2019. Ik weet dat ik zelf nog op aarde te leren heb. En dat ik datgene wat ik weet en kan, mijn zielmissie, mag doorgeven aan een ieder die dat wil. Daar streef ik naar en daar ben ik ook bewust mee bezig. Om daarover opnieuw weer regelmatig blogs te gaan schrijven, dat was ondertussen een ‘dingetje’ voor me geworden. En nu?

Al grinnikend en dankbaar schrijf ik op deze nieuwjaarsdag weer mijn 1e blog. Mijn collega’s uit de spirituele wereld waren opnieuw weer zeer vindingrijk. Het is ze gelukt om me weer aan het schrijven te krijgen.
Lieve Jeske, oprechte aandacht voor elkaar, dat doet heel goed. Zo helpen we elkaar verder. Ik vind het fijn dat je me via je liefdevolle kaart (zie foto) en woorden, uit mijn comfortzone hebt getrokken.

En zo verliep mijn oud en nieuw heel anders dan ik had verwacht. Ik schreef weer mijn 1e blog die je zonet hebt gelezen. Dank je wel.
Ik wens je een stralend 2019 toe, vol van liefde, licht en inspiratie en in een goede gezondheid.

Lieve groet en tot ziens,

Marie-José Wissink

1 gedachte op “Stralend 2019

  1. Jeske

    Wat ’n fantastisch nieuws, dat je weer je gedachten deelt via je blog. Dat ik met mijn pauwenkaart (symbool v nieuwleven) jouw kracht heb gegeven om weer te doen waar je heel goed in bent, geeft mij ’n warm gevoel! MJ, je inspireert en verruimt ieders blik. Daar mag je trots op zijn. Wat ben ik blij dat Maaike mij op de email wees…. ik was namelijk op kerstavond geopereerd aan n blindedarm en aan het herstellen, waardoor mijn mails even ongeopend bleven. Ik wens je ook een liefdevol, gezond, en stralend Nieuwjaar toe waarin ik hoop dat alle mooie kleuren, van goudgroen tot hemelsblauw op je schildersdoek en op papier ( blog) zullen pronken. Heel veel liefs Jeske

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.