Intuïtief Schilderen

Workshops Intuïtief schilderen, in atelier en live online.

  • Workshops intuïtief schilderen, elke maand met wisselende thema’s
  • Kennismakingsworkshops
  • Solo-workshops
   Duo-workshops
   Diverse praktische cursussen over Chakra’s
   Bedrijfsworkshops
   Het ‘Verbindingsuurtje’
Workshop DE KRACHT EN DE MAGIE VAN DE KLEUR MAGENTA

Magenta is een spirituele kleur die varieert van frambozenrood tot bramenrood.
Het is een kleur die meetrilt in het ritme van de oerbron en die verbindt op alle niveaus. Daardoor kan deze krachtige, liefdevolle kleur ook genezend, beschermend en verbindend  werken. 

Ik hou van de kleur Magenta en ik heb er vaak mee geschilderd. Deze kleur heeft me geholpen om mijn plek in de omgeving en in het universum in te nemen. Ook heeft ze me geholpen om weerstanden te overwinnen en om steeds beter onvoorwaardelijk lief te hebben. Het was en is een prachtige reis. Ik neem je graag mee op reis tijdens deze Magenta-workshop.

De workshop geef ik op woensdag 21 april van 10-00-12.00 uur. Je kunt ook ‘s avonds deelnemen van 19.30-21.30 uur.
Online € 19,00 per persoon, per workshop.
Workshop solo in mijn atelier te Leusden, online of telefonisch € 59,00. Solo ± 1,5 uur
Workshop duo online of in atelier. Jullie betalen in totaal € 75,00 en hebben een samen een online privé-workshop en elk een schilderij. € 75,00
Sessie over jouw thema in combinatie met ondersteuning van deze kleur in mijn atelier, online of telefonisch € 125,00. Solo ± 2-3 uur.
Aanmelden kan via mailto: mariejose@praktijkzielskunst.nl  of 06-54 381 383.


 


‘Het Verbindingsuurtje’  

Aan het begin van 2021 ontstond spontaan het verbindingsuurtje bij me. Ik probeerde uit of mensen behoefte hadden aan zo’n positief uurtje. De testfase is inmiddels voorbij. 😉
Steeds meer mensen sluiten zich aan en verbinden zich om er samen een liefdevol, inspirerend uurtje van te maken in een veilige setting. Een uurtje waarin we elkaar onze blijheid en wijsheid doorgeven en waarin we elkaar steunen en verder helpen.

Verbinden, helen en inspireren, ik hou er van.
Daarom geef ik voortaan elke eerste maandagochtend van de maand ‘Het Verbindingsuurtje’.
Het eerstvolgende is op maandag 3 mei van 10.00-11.00 uur. De eindtijd kan iets uitlopen. 
De bijdrage is € 5,00 per persoon.
Wil je ook mee doen? Fijn! Meld je dan aan via mailto: mariejose@praktijkzielskunst.nl  of 06-54 381 383.

Alle komende data van ‘Het verbindingsuurtje’ op een rijtje:
3 mei, 7 juni, 5 juli, 2 augustus, 6 september, 4 oktober, 1 november en 6 december 2021.


 


Kennismakingsworkshops

Heb je nog nooit intuïtief bij me geschilderd? Of zelf helemaal nog nooit intuïtief geschilderd en weet je niet of je dit leuk vindt?
Of zit er een stemmetje in je dat zegt: ‘Dat kan ik toch niet’, of ‘ik ben niet creatief’?  Je zou wel eens heel verbaasd kunnen zijn wat je schildert, net als ik destijds want ik had faalangst en ik was absoluuuut niet creatief. 😉 

Wil je een keer proberen wat je van intuïtief schilderen vindt? 

Dat kan! We maken even kennis met elkaar. Je mag wat materialen uitproberen. Ik geef je een visualisatie en daarna schilder je. En als je daarbij hulp wilt, dan geef ik je die graag.

Informatie:

Deze privé-workshop van 1 1/2 uur geef ik normaal gesproken in mijn atelier te Leusden (dichtbij Amersfoort). Ik geef deze workshop zowel 1:1 in mijn praktijk als online. Heb je zelf geen schildersspullen, overleg met me. Wellicht kan ik je tegen een vergoeding wat opsturen. 
Tijdstip in onderling overleg.
Online:: € 19,00 online. 
Atelier: € 25,00. Daarom kun je ook een cadeaubon van € 25,00 van Praktijk Zielskunst hiervoor inwisselen of een cadeaubon bij me kopen en hem aan iemand geven die je een mooie workshop gunt.
Aanmelden kan via  mariejose@praktijkzielskunst.nl of 06-54381383.
Een SOLO-WORKSHOP met een thema naar keuze, is een cadeau voor jezelf.  

Opladen, ontspannen jezelf helen en gaan ontdekken in een veilige setting. 
Tijd voor jezelf.
Blij worden van en met vele kleuren.
Een geleide-meditatie aangepast op het thema dat jou bezig houdt of waarin jij geïnspireerd wilt worden om daarna daar vrij intuïtief over te schilderen. 
Als je wilt, vertel ik je nog iets meer over je schilderij.

Wil je jezelf een solo workshop cadeau geven?
 
Meld je dan aan voor deze fijne workshop, ontvang maatwerk van mij en alle tijd is voor jou. Voor een uur betaal je € 60,00, inclusief alle materialen, drinken, versnaperingen. Anderhalf tot twee uur voor € 95,00. mariejose@praktijkzielskunst.nl
DUO WORKSHOPS INTUTIEF SCHILDEREN

Deze workshop doe je samen met iemand die je graag mag, of waar je van houdt, of waar je mee werkt. Of met iemand met wie je bijvoorbeeld je vriendschap of je verbinding mee wilt vieren. Iemand die je wilt bedanken, of die je deze bijzondere workshop gunt.
  
In deze schilder workshop staat jullie verbinding centraal én tevens voor datgene wat je voor elkaar bent gaan betekenen.
Na een korte pauze is er tijd voor ieder apart om te ervaren wat jouw onderbewuste je te vertellen heeft. 
Deze workshop is verrassend, helend en inspirerend en duurt ± 2 uur.. 

Tijdstip in onderling overleg.
Online: € 37,50 per persoon.
Atelier: € 45,00 per persoon. Verzorgde workshop, inclusief alle schildersmaterialen, drinken, fruit en versnaperingen. 
Aanmelden en overleggen over een tijdstip  dat kan via mariejose@praktijkzielskunst.nl of 06-54381383.

Workshopserie C H A K R A ‘S  schilderen. Deze  workshops zijn zo’n groot succes, dat ze op een eigen pagina staan.
Kijk op https://www.praktijkzielskunst.nl/chakras/BEDRIJFS-WORKSHOPS

We hebben elkaar allemaal nodig. Als alle radertjes in een bedrijf goed draaien, dan functioneren mensen en wordt er werkgeluk ervaren. 

We noemen het ook wel dat er een ziel in het bedrijf zit. Die energie is voelbaar en stimuleert de inzet van ieder en geeft het bedrijf resultaat. 

Om die radertjes goed draaiend te houden, of weer beter draaiend te krijgen, is er ontspanning, waardering, uitdaging en inspiratie nodig. Al die facetten komen in deze workshop aan bod.

Er wordt zowel twee aan twee gewerkt, als solo en ook in samenwerking met de groep. Muziek, visualisaties, intuïtief schilderen en oefeningen wisselen elkaar af en de creaties gaan bij ieder thuis of op het werk hun plekje vinden. 

Tijdstip, dagdeel of dag, aantal deelnemers, locatie en tarief per deelnemer, in onderling overleg of via een offerte. Contact opnemen kan via mariejose@praktijkzielskunst.nl of 06-54 381 383. 

 

Algemene informatie

In elke workshop geef ik je een mooie geleide-meditatie of visualisatie, zodat je je daarna vrij en ontspannen voelt om te schilderen over wat je wilt, weet, hebt gezien of gevoeld. Je werkt aan je persoonlijke ontwikkeling, je krijgt inzicht in wat je bezig houdt en je heelt jezelf. Na afloop van de workshop is er voor degenen die dat willen, nog even tijd om ervaringen of creaties te delen.

Het gaat er niet om dat je ‘mooi’ schildert. Je schildert intuïtief en dat is altijd goed.
In mijn atelier werk ik nu vanwege de 1,5 meter-richtlijnen met maximaal 3 deelnemers. Online zijn dat er meestal meer. Ik geef je aandacht en warmte en ik stimuleer je in je proces. 
Wil je mee doen? Ik zie je graag! Meld je dan aan en ik mail je een factuur. Na betaling is je deelname definitief. Daarna zend ik je informatie en als je voor een online workshop hebt gekozen, dan zend je ook de link. Ben je niet bekend met Zoom, zeg het me en ik help je verder.
Aanmelden kan via: mariejose@praktijkzielskunst.nl of 06-54 381 383.


Dit is de plaats waar we schilderen

Atelier Praktijk Zielskunst

 Schilderij ‘lezen’

Heb je vanuit je intuïtie een schilderij gemaakt en wil je weten wat het jou vertelt?
Ik vertel je er graag meer over in mijn praktijk, telefonisch of online.
Dit duurt maximaal een uur en kost € 35,00.
Mail naar mariejose@praktijkzielskunst.nl   Of bel of WhatsApp naar 06- 54 381 383.
Je bent van harte welkom in mijn praktijk in Leusden (bij Amersfoort), online of telefonisch.

1 : 1 Coaching en heling tijdens intuïtief schilderen 

Dat kan doordat je schildert over je gevoelens, over jouw eigen geboorte, over een bevalling, je innerlijk kind of een andere levensgebeurtenis. Als je voor schilderen kiest, ook dan kun je gecoacht worden.  

Mijn ervaring

Acht jaar geleden overleed plotseling een lieverd van een schoondochter van me. Ze was pas 29 en woonde samen met mijn zoon. Ze was als een dochter voor me. De schok en het ongeloof waren groot toen ik het hoorde en mijn verdriet was immens. Zo heb ik zelf rauwe rouw ervaren en dat heb ik ook dagelijks van haar ouders en mijn zoon meegemaakt. 
Zelf had ik toen een brok in mijn keel en kon ik er niet over praten. Daarom ging ik mijn heftige gevoelens eruit schilderen en zo kon ik me wél uiten. Het was niet mooi wat ik schilderde. Daar ging het ook niet om. Het ging erom dat ik niet altijd sterk hoefde te zijn.
Via het schilderen kon ik mezelf wél heel goed helen. Zo goed zelfs, dat ik daarna deze manier al aan zeer velen in mijn praktijk heb aangeboden. Ik heb velen zichzelf zien helen door schilderen. 

Wat heb jij nodig?

Vaak worden sessies gecombineerd met coaching en schilderen. Je kunt vooraf al kiezen voor een schildersessie, of tijdens je coachingsessie coaching. Het gaat om jou. Wat is goed voor jou, wat heb jij nodig? Dat is het allerbelangrijkste. Ik steun je daarin.
Zelf ben ik praktisch, creatief én spiritueel ingesteld. Als je dat wilt, kun je daar in je sessie gebruik van maken.

Keuze mogelijkheden tijdens een sessie

 • je gevoelens van verdriet, boosheid, schuld, schaamte, jaloezie, angst of leegte eruit schilderen;
 • een helend schilderij voor jezelf maken;
 • de verbinding met je moeder of vader schilderen;
 • jouw verbinding met en je liefde voor je overleden kind schilderen, zodat je iets tastbaars voor thuis hebt;
 • een combinatie van coaching en schilderen.  

Contact

Wil je meer informatie, een gratis kennismakingsgesprek of direct een afspraak maken, mail dan naar mariejose@praktijkzielskunst.nl   Of bel of WhatsApp naar 06- 54 381 383.
Je bent van harte welkom in mijn praktijk in Leusden (bij Amersfoort), online of telefonisch.