Intuïtief Schilderen

Intuïtief schilderen in mijn atelier en online.

 • Maandworkshops
 • Kennismakingsworkshops
 • Solo-workshops
 • Duo-workshops
 • Chakra-workshops
 • Bedrijfsworkshops


December Workshop:
‘IN CONTACT MET JE BESCHERMENGEL’ 

Wat betekenen engelen voor jou? Hoe kom je in contact met je beschermengel? Hoe communiceert hij/zij met jou? Waaraan merk je dat contact dan? 
In deze mooie engelenworkshop delen we onze ervaringen met elkaar en via een geleide meditatie, kun je de liefde van je beschermengel voelen en de verbinding ervaren. Daarna schilder je intuïtief over jouw engel. En wat je schildert is altijd goed, ook al heb je nog nooit geschilderd. 

Atelier: vanwege de regelgeving is er plaats voor drie deelnemers per workshop.
Tijdstip: dinsdagmiddag 8 december, donderdagochtend 10 december. 
Kosten: € 29,00 per persoon, per workshop, incl. alle schildersmaterialen, drinken en versnaperingen.
Online: donderdagavond 10 december 
Kosten: € 17,00 per persoon
Aanmelden kan via mariejose@praktijkzielskunst.nl of via 06-54381383.

 

 


Kennismakingsworkshops

Heb je nog nooit intuïtief geschilderd? Weet je niet of je het leuk vindt?
Of zit er een stemmetje in je dat zegt: ‘Dat kan ik toch niet’, of ‘ik ben niet creatief’?  Je zou wel eens heel verbaasd kunnen zijn wat je intuïtief gaat schilderen. Net als ik destijds, toen ik schilderde met faalangst.

Wil je intuïtief schilderen een keer proberen? 

Dat kan! We maken even kennis met elkaar. Je mag wat dingen uitproberen. Ik geef je een visualisatie en daarna ga je schilderen. En als je daarbij graag hulp hebt, dan geef ik je die graag.

Informatie:

Deze privé-workshop van 1 1/2 uur geef ik in mijn atelier te Leusden (dichtbij Amersfoort).
Tijdstip in onderling overleg. Kosten: € 29,00, incl. schildersmaterialen, koffie, thee, iets lekkers.
Dit aanbod is eenmalig voor jou en geldt alleen als je nog niet eerder in een workshop bij me hebt geschilderd.
Aanmelden kan via  mariejose@praktijkzielskunst.nl of 06-54381383.
SOLO-WORKSHOP; een cadeautje aan jezelf.  

Opladen, ontspannen, ontdekken en in een veilige setting. 
Tijd voor jezelf.
Blij worden van en met vele kleuren.
Een geleide-meditatie en daarna vrij intuïtief schilderen. 
Persoonlijke groei.

Wil je jezelf een solo workshop cadeau geven?
 
Meld je dan aan voor deze fijne workshop, ontvang maatwerk van mij en alle tijd is voor jou. Voor een uur betaal je € 60,00, inclusief alle materialen, drinken, versnaperingen. Anderhalf tot twee uur voor € 95,00. mariejose@praktijkzielskunst.nl
DUO WORKSHOPS INTUTIEF SCHILDEREN

Deze workshop doe je samen met iemand die je graag mag, of waar je van houdt, of waar je mee werkt. Of met iemand met wie je bijvoorbeeld je vriendschap of je verbinding mee wilt vieren. Iemand die je wilt bedanken, of die je deze bijzondere workshop gunt.
  
In deze schilder workshop staat jullie verbinding centraal én tevens voor datgene wat je voor elkaar bent gaan betekenen.
Na een korte pauze is er tijd voor ieder apart om te ervaren wat jouw onderbewuste je te vertellen heeft. 
Deze workshop is verrassend, helend en inspirerend en duurt ± 2 uur.. 

Tijdstip in onderling overleg. Kosten € 45,00 per persoon. Verzorgde workshop, inclusief alle schildersmaterialen, drinken, fruit en versnaperingen. 
Aanmelden en overleggen over een tijdstip kan via mariejose@praktijkzielskunst.nl of 06-54381383.

‘Je C H A K R A ‘S op een diepe laag bekijken, ervaren en handelen’.
Workshops voor mensen die aan zichzelf willen werken in een veilige setting en die maatwerk willen.
Deze workshops geven je de mogelijkheid om hoofd (denken), hart (voelen) en buik (handelen) met elkaar te verbinden en dat maakt de eenheid.
Ook voor jou, als je al veel aan je chakra’s
(energie-en bewustzijnscentra) hebt gewerkt, want dit zijn praktische dagen.  
Kleur, muziek, dans, oefenen, geleide visualisaties én intuïtief schilderen.

Vanuit je basischakra werken, verwerken wat je ‘onderweg’ tegen komt, in balans komen en gaan glanzen en schijnen.
Je schildert elke chakra op een apart schilderijtje en de verbinding & balans op een groter doek. Thuis kun je dan de schilderijtjes in je (werk) kamer onder elkaar ophangen. Zo geniet je na, kun je erbij mediteren en versterk je jouw energie!

Op 30 november start groep 3 met de 1e chakradag. De overige 3 chakra dagen, verdeeld over een paar maanden, worden nog samen bepaald.
Wil je ook aan de chakra-workshops deelnemen? Meld je dan aan! 
Tijdstip: 10.00- 16.00/17.00, 4 dagen = 8 dagdelen. 
Locatie: Praktijk Zielskunst Leusden, 1e en 2e etage (trap)
Aantal deelnemers: 3. Nog 1 plaats vrij.
Kosten:  € 295,00, per persoon. 
Goed verzorgde workshop, inclusief 7 kwalitatief goede 3 D schilderijtjes van 20 x 20 cm en een groter doek naar keuze, alle overige schildersmaterialen, informatie, notitieblok en pen, koffie, thee, water, fruit en versnaperingen.
Wil je je eigen lunch meenemen? Dan maak ik een kop vegetarische soep voor je.
Alles staat voor je klaar en je hoeft ook niet op te ruimen:-))
Aanmelden kan via mariejose@praktijkzielskunst.nl of 06-54 381 383. 

Feedback van enkele huidige deelnemers:
Mijn angst is een stuk minder.
Super dat deze dagen praktisch zijn.
Ik ben aan het veranderen.
Het heeft me goed gedaan.
Wat een plezier.
Ik durf mezelf te zijn.
Jij hebt de gave om de kern te raken. BEDRIJFS-WORKSHOPS

We hebben elkaar allemaal nodig. Als alle radertjes in een bedrijf goed draaien, dan functioneren mensen en wordt er werkgeluk ervaren. 

We noemen het ook wel dat er een ziel in het bedrijf zit. Die energie is voelbaar en stimuleert de inzet van ieder en geeft het bedrijf resultaat. 

Om die radertjes goed draaiend te houden, of weer beter draaiend te krijgen, is er ontspanning, waardering, uitdaging en inspiratie nodig. Al die facetten komen in deze workshop aan bod.

Er wordt zowel twee aan twee gewerkt, als solo en ook in samenwerking met de groep. Muziek, visualisaties, intuïtief schilderen en oefeningen wisselen elkaar af en de creaties gaan bij ieder thuis of op het werk hun plekje vinden. 

Tijdstip, dagdeel of dag, aantal deelnemers, locatie en tarief per deelnemer, in onderling overleg of via een offerte. Contact opnemen kan via mariejose@praktijkzielskunst.nl of 06-54 381 383. 

 

Algemene informatie

In elke workshop geef ik je een mooie geleide-meditatie of visualisatie, zodat je je daarna vrij en ontspannen voelt om te schilderen over wat je wilt, weet, hebt gezien of gevoeld. Je werkt aan je persoonlijke ontwikkeling, je krijgt inzicht in wat je bezig houdt en je heelt jezelf. Na afloop van de workshop is er voor degenen die dat willen, nog even tijd om ervaringen of creaties te delen.

Het gaat er niet om dat je ‘mooi’ schildert. Je schildert intuïtief en dat is altijd goed.
In mijn atelier werk ik nu vanwege de 1,5 meter-richtlijnen met maximaal 3 deelnemers. Online zijn dat er meestal meer. Ik geef je aandacht en warmte en ik stimuleer je in je proces. 
Wil je mee doen? Ik zie je graag! Meld je dan aan en ik mail je een factuur. Na betaling is je deelname definitief. Daarna zend ik je informatie en als je voor een online workshop hebt gekozen, dan zend je ook de link. Ben je niet bekend met Zoom, zeg het me en ik help je verder.
Aanmelden kan via: mariejose@praktijkzielskunst.nl of 06-54 381 383.


Dit is mijn atelier.

 


Schilderij ‘lezen’

Heb je vanuit je intuïtie een schilderij gemaakt en wil je weten wat het jou vertelt?
Ik vertel je er graag meer over in mijn praktijk, telefonisch of online.
Dit duurt maximaal een uur en kost € 35,00.
Mail naar mariejose@praktijkzielskunst.nl   Of bel of WhatsApp naar 06- 54 381 383.
Je bent van harte welkom in mijn praktijk in Leusden (bij Amersfoort), online of telefonisch.

1 : 1 Coaching en heling tijdens intuïtief schilderen 

Dat kan doordat je schildert over je gevoelens, over jouw eigen geboorte, over een bevalling, je innerlijk kind of een andere levensgebeurtenis. Als je voor schilderen kiest, ook dan kun je gecoacht worden.  

Mijn ervaring

Acht jaar geleden overleed plotseling een lieverd van een schoondochter van me. Ze was pas 29 en woonde samen met mijn zoon. Ze was als een dochter voor me. De schok en het ongeloof waren groot toen ik het hoorde en mijn verdriet was immens. Zo heb ik zelf rauwe rouw ervaren en dat heb ik ook dagelijks van haar ouders en mijn zoon meegemaakt. 
Zelf had ik toen een brok in mijn keel en kon ik er niet over praten. Daarom ging ik mijn heftige gevoelens eruit schilderen en zo kon ik me wél uiten. Het was niet mooi wat ik schilderde. Daar ging het ook niet om. Het ging erom dat ik niet altijd sterk hoefde te zijn.
Via het schilderen kon ik mezelf wél heel goed helen. Zo goed zelfs, dat ik daarna deze manier al aan zeer velen in mijn praktijk heb aangeboden. Ik heb velen zichzelf zien helen door schilderen. 

Wat heb jij nodig?

Vaak worden sessies gecombineerd met coaching en schilderen. Je kunt vooraf al kiezen voor een schildersessie, of tijdens je coachingsessie coaching. Het gaat om jou. Wat is goed voor jou, wat heb jij nodig? Dat is het allerbelangrijkste. Ik steun je daarin.
Zelf ben ik praktisch, creatief én spiritueel ingesteld. Als je dat wilt, kun je daar in je sessie gebruik van maken.

Keuze mogelijkheden tijdens een sessie

 • je gevoelens van verdriet, boosheid, schuld, schaamte, jaloezie, angst of leegte eruit schilderen;
 • een helend schilderij voor jezelf maken;
 • de verbinding met je moeder of vader schilderen;
 • jouw verbinding met en je liefde voor je overleden kind schilderen, zodat je iets tastbaars voor thuis hebt;
 • een combinatie van coaching en schilderen.  

Contact

Wil je meer informatie, een gratis kennismakingsgesprek of direct een afspraak maken, mail dan naar mariejose@praktijkzielskunst.nl   Of bel of WhatsApp naar 06- 54 381 383.
Je bent van harte welkom in mijn praktijk in Leusden (bij Amersfoort), online of telefonisch.