Coaching

Vroeg of laat maakt ieder van ons trauma’s en rouw mee. Hoe je daarmee omgaat, is voor ieder mens verschillend. Trauma heeft te maken met veerkracht. Rouwen heeft te maken met liefde en verbondenheid en met verlies van een verwachting. Herinneringen en vele emoties, horen bij rouw. Soms heb je iemand nodig om het leven draaglijker en lichter te maken.

Of je nu rouwt om een lieverd die niet meer op aarde is of door een heftige levensgebeurtenis, ik help je daar als coach graag bij en ik werk intuïtief, creatief en spiritueel. Het ervaren van verwachtingen en de onvoorwaardelijke liefdesverbinding tussen ouder en kind, daarover rouwen, helen en dat verweven in je leven, dát is mijn expertise.
Aandachtig en empathisch naar je luisteren, je troosten, en je leven weer kleur geven, dat komt voort uit mijn zielenwens. Ik ben praktisch ingesteld, heb vele studies gedaan en ik heb veel levenservaring. Wellicht dat je jezelf herkent in een van onderstaande levensgebeurtenissen.

Miskraam, vroeggeboorte, stilgeboorte, overleden kind

Mijn coaching kan je helpen met het verwerken van een miskraam, een vroeg- of stilgeboorte. Of het overlijden van je kind daarna. Als je kind niet meer leeft op aarde, dan is dat een oergemis en heel erg om mee te maken.
Of het nu kort of lang geleden is, jouw gevoel is jouw gevoel. Je hebt recht om te rouwen, hoelang dat rouwen ook duurt. Zullen we samen op zoek gaan naar de rouwverwerking die het beste bij jou past? Ik weet jou te begeleiden en te steunen in de zielsverbinding met je kind.

Geen contact meer hebben met je kind

Om welke reden ook, geen contact meer hebben dat doet zeer. Ik laat je zien en ervaren wat er wel mogelijk is om daar beter mee om te gaan.

Abortus

Dat is een hele moeilijke beslissing geweest, waar je het wel of niet mee eens was. Misschien liep je tegen taboes aan, of onbegrip, of moest je er stil over zijn?
Of het nu kort of lang geleden is, dan nog kun je verdriet, boosheid, schaamte of een schuldgevoel ervaren. Wil je er met mij over praten?

Andere moeilijke situaties

Het komt voor dat er juist in moeilijke situaties relatieproblemen ontstaan of verlies van werk. Mannen en vrouwen hebben een verschillende wijze van rouwen. In een man-vrouwrelatie hebben beiden tijdens het rouwen verdriet, angst en allerlei andere emoties. Die emoties komen er soms uit op een manier die de partner niet begrijpt of niet prettig vindt. Onder al die emoties zit liefde. Daarom creëer ik in sessies een ‘verbindingsbrug’ waar je vanuit liefde en respect voor elkaar gaat werken aan je gevoelens en je kunt leren hoe je moeilijke dingen op een eenvoudige manier aan elkaar kunt uitleggen en vertellen.

Coach

Coach zijn voor mannen en vrouwen en kindjes, is voor mij een hele logische, liefdevolle uitbreiding op mijn werk als vrouwencoach en als workshopgever intuïtief schilderen. Ik ben nu bij de kern aangekomen: Rouw & Trauma coaching rondom zwangerschap, bevalling, geboorte en innerlijk kind d.m.v. praten, luisteren, schilderen  intuïtief schilderen.

Wil je contact , een gratis kennismakingsgesprek of een sessie aanvragen? Bel of whatsapp me via 06- 54 381 383 of mail naar mailto:mariejose@praktijkzielskunst.nl.
Natuurlijk vind ik het fijner om elkaar in het echt te zien i.p.v. Skype te gebruiken. Soms zijn er echter situaties waarbij je niet wilt of kunt reizen en je wél graag een luisterend oor, steun, heling of coaching wilt. Gelukkig kunnen we dan samen kiezen voor Skype. Ik hoor en zie je graag.

6 thoughts on “Coaching

 1. Daphne

  In een periode van mijn leven waarin ik behoefte had aan ondersteuning, liefde en inzicht kwam Marie-José op mijn pad. Samen met Marie-José heb ik het aangedurfd om terug te gaan naar daar waar mijn pijn was. Het was, terugkijkend, een mooi proces. Door de liefdevolle en bezielende begeleiding van Marie-José ben ik door een proces van pijn naar heling gegaan. Het is zo bijzonder om te ervaren wat er met je gebeurt als je vanuit je intuïtie gaat schilderen en vooral wat de uitwerking daarvan is in het moment en op langere termijn .
  Ik voel me na de therapiesessie nog steeds geheeld, geliefd en weer compleet! Dankjewel lieve Marie-José!

  Reageren
 2. Carolien

  Lieve Marie-José,

  Hierbij zoals beloofd het testimonial over jouw Zielskunst Coaching.

  Ik heb 5 coaching sessies van Marie-José mogen ontvangen, waar ik heel dankbaar voor bent dat zij in mijn leven is terecht gekomen.
  Deze coaching was voor mij zo’n enorme letterlijke verademing, ik had zelf het idee dat ik verstopt zat en niet goed kon ademen, ik zat niet lekker in mijn vel. Tijdens sessie 1 liet ze me schilderen, wat voor mij al iets heel nieuws was. De kleuren die ik gebruikte waren voornamenlijk grijs met een grote dikke band erom alsof ik gevangen zat en zo voelde ik me ook. Naarmate onze sessies volgde werden mijn schilderijen steeds kleurrijker en voelde ik me ook steeds lichter en vrijer worden en dit kwam mijn familie en mijn bedrijf zo ten goede.
  Door het begripvol en warm coachen van Marie-José kon ik open bloeien. Marie-José stelde mij enorm op me gemak tijdens al deze sessies en was een enorme steun in de rug dat de veranderingen in mij ook plaats konden vinden.
  Ik beveel deze manier van coaching ten zeerste aan omdat ik de combinatie van het creatief zijn en het coachen samen heel doeltreffend en diepgaand vind in de transformatie.
  De sessies vond ik ook heel afwisselend en ik keek uit naar een volgende sessie.
  Super bedankt Marie-José wat je voor me hebt gedaan en mijn leven zo hebt kunnen verbeteren, dat ik nu met beide benen op de grond en vol zelfvertrouwen mijn coaching bedrijf verder kan gaan uitbreiden.

  Met warme groet
  Carolien van der Kaaden

  Reageren
 3. Fredriek

  Vanmiddag geschilderd en coaching bij Marie-José gehad.
  Het schilderij stelt een regenboog voor in een landschap.
  Dit is wat er bij mij op kwam bij het zien van het schilderij:

  =De regenboog geeft mij kracht en vertrouwen en het landschap maakt mij rustig en kalm. Dat wat in mij leeft zo naar buiten mag komen, is een groot kado dat mij blij maakt=

  Dank je wel voor deze ervaring!

  Reageren
 4. Esther

  Marie-José, dank je voor je mooie begeleiding tijdens mijn sessie intuïtieve schildercoaching.
  Je gaf me een heerlijk out of the box benadering voor de sessie, die geheel aansloot bij mij als persoon.
  De voorafgaande meditatie-visualisatie zette de juiste deuren open van mijn intuïtie, waardoor ik in het schilderen mijn hart en onderbewuste kon laten spreken en stralen.
  De rust tijdens het proces, het doorvragen erna en jouw aanvullende eigen intuïtieve inbreng maakten het plaatje voor mij compleet en heb ik als zeer ondersteunend ervaren.

  Je beseft zelf nog niet hoezeer je mensen helpt en wat je ze allemaal biedt, ik dank je voor dit fijne moment van reflectie, inzicht, ontspanning en creativiteit tegelijk.
  Ik gun ieder ditzelfde moment toe als kadootje voor jezelf, voor persoonlijke groei, of om antwoorden binnen jezelf en je Eigen Wijsheid te vinden voor persoonlijke vraagstukken, waar je nog geen toegang toe had.

  Warme groet,
  Esther.

  Reageren
 5. Annet

  Het intuïtief schilderen (i.c.m. coachingssessie) onder leiding van Marie-José was bijzonder mooi en waardevol. Het heeft onbewuste zaken in kaart gebracht en Marie-José laat zich niet om de tuin leiden. Ze begeleidt en coacht op een verhelderende en liefdevolle manier en voelt tevens erg goed aan wat ik nodig had op dat moment. Dank je wel hiervoor, het heeft mijn ogen verder geopend!

  Reageren
 6. Antonia

  Ik heb de cursus initiatief schilderen gedaan, het was een eyeopener, daarna een consult gehad met Marie-Jose, en mijn rugzak met ballast bij haar achtergelaten.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.