Coaching

Coaching

Rouw, pijnplekken, schaduw en zonnestralen, we maken het mee in ons leven. Soms heb je iemand nodig om het leven draaglijker en lichter te maken en die zonnestralen in je leven weer te voorschijn te halen.

Ik ben mensencoach en intuïtief schilder. De verbinding en verwachting tussen ouder en kind ervaren, daarover rouwen en verweven in je leven, dát is mijn expertise.
Aandachtig en empathisch naar je luisteren. Troosten, helen en je leven weer kleur geven, dat komt voort uit mijn zielenwens. Ik ben praktisch ingesteld en heb vele studies gedaan en heb veel levenservaring. Wellicht dat je jezelf herkent in een van onderstaande items.

 • Jouw eigen geboorte Voelde jouw moeder zich angstig tijdens de zwangerschap of tijdens de bevalling? Had ze stress? Je hebt al haar emoties meegekregen in de baarmoeder.
  Was je komst gewenst? Voelde jij je als kind voldoende gezien en gehoord? Hoe is (was) jouw band met je (overleden)ouders? Wil je op een creatieve manier liefde, tijd en heling aan jezelf geven?
 • Miskraam, vroeggeboorte, stilgeboorte, overleden kind(je)
  Mijn coaching kan je helpen met het verwerken van een miskraam, een vroeg- of stilgeboorte. Als je kind niet meer leeft, dan is dat een oergemis en heel erg om mee te maken.
  Of het nu kort of lang geleden is, jouw gevoel is jouw gevoel. Je hebt recht om te rouwen, hoelang ook. Laten we samen op zoek gaan het beste rouwproces voor jou.
  Wil je me hierover vertellen? Als jij dit met mij deelt, weet ik jou te begeleiden en te steunen in de zielsverbinding met je kind(je).
 • Geen contact meer hebben met je kind om welke reden ook, doet zeer.  Ik laat je zien wat er wel mogelijk is om daar mee om te gaan.
 • Kind met een beperking of ernstig ziek kind Alle ouders hebben verwachtingen en plannen over de toekomst van hun kind(je). Door ziekte, beperkingen of overlijden, vallen die plannen in duigen. Velen hebben moeite om die plannen te kunnen accepteren. Ik help je om daar beter mee om te gaan.
 • Abortus Dat is een hele moeilijke beslissing geweest, waar je het wel of niet mee eens was. Misschien liep je tegen taboes aan, of onbegrip, of moest je er stil over zijn? Of het nu kort of lang geleden is, dan nog kun je verdriet, boosheid, schaamte of een schuldgevoel ervaren. Wil je er met mij over praten?
 • Andere moeilijke situaties Het komt voor dat er juist door moeilijke situaties relatieproblemen ontstaan, of verlies van werk. Het komt ook voor dat juist in al deze situaties er een ‘oud iets’ wordt getriggerd bij je. De kern kan al liggen als je als foetus veel emoties van je moeder hebt meegemaakt tijdens de zwangerschap. Of als je als kind niet voldoende door je ouders bent gezien of gehoord. Dat is de wond van het innerlijk kind dat geheeld dient te worden en bij mij ook geheeld kán worden!

Coach

Coach zijn voor mannen en vrouwen, is voor mij een hele logische, liefdevolle uitbreiding nu ik bij de kern ben aangekomen: het helen van geboortes, het verwerken van het  verlies van je kind(je), het leren omgaan van geen contact met je kind te hebben en het aanvaarden dat je kind een beperking heeft.

Wil je contact Of een sessie aanvragen? Bel me via 06- 54 381 383 of mail naar mailto:mariejose@praktijkzielskunst.nl.

 

6 thoughts on “Coaching

 1. Daphne

  In een periode van mijn leven waarin ik behoefte had aan ondersteuning, liefde en inzicht kwam Marie-José op mijn pad. Samen met Marie-José heb ik het aangedurfd om terug te gaan naar daar waar mijn pijn was. Het was, terugkijkend, een mooi proces. Door de liefdevolle en bezielende begeleiding van Marie-José ben ik door een proces van pijn naar heling gegaan. Het is zo bijzonder om te ervaren wat er met je gebeurt als je vanuit je intuïtie gaat schilderen en vooral wat de uitwerking daarvan is in het moment en op langere termijn .
  Ik voel me na de therapiesessie nog steeds geheeld, geliefd en weer compleet! Dankjewel lieve Marie-José!

  Reageren
 2. Carolien

  Lieve Marie-José,

  Hierbij zoals beloofd het testimonial over jouw Zielskunst Coaching.

  Ik heb 5 coaching sessies van Marie-José mogen ontvangen, waar ik heel dankbaar voor bent dat zij in mijn leven is terecht gekomen.
  Deze coaching was voor mij zo’n enorme letterlijke verademing, ik had zelf het idee dat ik verstopt zat en niet goed kon ademen, ik zat niet lekker in mijn vel. Tijdens sessie 1 liet ze me schilderen, wat voor mij al iets heel nieuws was. De kleuren die ik gebruikte waren voornamenlijk grijs met een grote dikke band erom alsof ik gevangen zat en zo voelde ik me ook. Naarmate onze sessies volgde werden mijn schilderijen steeds kleurrijker en voelde ik me ook steeds lichter en vrijer worden en dit kwam mijn familie en mijn bedrijf zo ten goede.
  Door het begripvol en warm coachen van Marie-José kon ik open bloeien. Marie-José stelde mij enorm op me gemak tijdens al deze sessies en was een enorme steun in de rug dat de veranderingen in mij ook plaats konden vinden.
  Ik beveel deze manier van coaching ten zeerste aan omdat ik de combinatie van het creatief zijn en het coachen samen heel doeltreffend en diepgaand vind in de transformatie.
  De sessies vond ik ook heel afwisselend en ik keek uit naar een volgende sessie.
  Super bedankt Marie-José wat je voor me hebt gedaan en mijn leven zo hebt kunnen verbeteren, dat ik nu met beide benen op de grond en vol zelfvertrouwen mijn coaching bedrijf verder kan gaan uitbreiden.

  Met warme groet
  Carolien van der Kaaden

  Reageren
 3. Fredriek

  Vanmiddag geschilderd en coaching bij Marie-José gehad.
  Het schilderij stelt een regenboog voor in een landschap.
  Dit is wat er bij mij op kwam bij het zien van het schilderij:

  =De regenboog geeft mij kracht en vertrouwen en het landschap maakt mij rustig en kalm. Dat wat in mij leeft zo naar buiten mag komen, is een groot kado dat mij blij maakt=

  Dank je wel voor deze ervaring!

  Reageren
 4. Esther

  Marie-José, dank je voor je mooie begeleiding tijdens mijn sessie intuïtieve schildercoaching.
  Je gaf me een heerlijk out of the box benadering voor de sessie, die geheel aansloot bij mij als persoon.
  De voorafgaande meditatie-visualisatie zette de juiste deuren open van mijn intuïtie, waardoor ik in het schilderen mijn hart en onderbewuste kon laten spreken en stralen.
  De rust tijdens het proces, het doorvragen erna en jouw aanvullende eigen intuïtieve inbreng maakten het plaatje voor mij compleet en heb ik als zeer ondersteunend ervaren.

  Je beseft zelf nog niet hoezeer je mensen helpt en wat je ze allemaal biedt, ik dank je voor dit fijne moment van reflectie, inzicht, ontspanning en creativiteit tegelijk.
  Ik gun ieder ditzelfde moment toe als kadootje voor jezelf, voor persoonlijke groei, of om antwoorden binnen jezelf en je Eigen Wijsheid te vinden voor persoonlijke vraagstukken, waar je nog geen toegang toe had.

  Warme groet,
  Esther.

  Reageren
 5. Annet

  Het intuïtief schilderen (i.c.m. coachingssessie) onder leiding van Marie-José was bijzonder mooi en waardevol. Het heeft onbewuste zaken in kaart gebracht en Marie-José laat zich niet om de tuin leiden. Ze begeleidt en coacht op een verhelderende en liefdevolle manier en voelt tevens erg goed aan wat ik nodig had op dat moment. Dank je wel hiervoor, het heeft mijn ogen verder geopend!

  Reageren
 6. Antonia

  Ik heb de cursus initiatief schilderen gedaan, het was een eyeopener, daarna een consult gehad met Marie-Jose, en mijn rugzak met ballast bij haar achtergelaten.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.