Coaching

Geef je emoties de ruimte
In de coaching die ik bied, staat jouw gevoel in de puurste vorm centraal.

Bij voluit leven horen emoties. Emoties willen gevoeld, erkend en herkend worden. Stop je ze weg, dan komen ze op onverwachte én ongewenste momenten alsnog tevoorschijn. 

Bij mij kun en mag je ZIJN met al je gevoelens. Je kunt in mijn coachkamer je verdriet uiten, je trots, angst, jaloezie, schaamte, irritatie, boosheid of schuldgevoel, je blijheid, je liefde. Alles mag er zijn. Ik nodig je uit om niets achter te houden. 

Juist door je emoties te delen komt er licht bij. Licht versterkt de liefde en het schijnt het donkere weg. Dat kan alleen in echte, onvoorwaardelijke nabijheid en dat is wat ik in mijn begeleiding bied. Dat doe ik zowel in mijn atelier, in mijn coachkamer en ik heb gemerkt dat dat ook heel goed online kan. 

Emoties uiten kan bijzonder goed door intuïtief te schilderen. Door de kleuren en de expressie die bij deze werkvorm hoort, kun je vanuit je gevoel iets tastbaars maken, zoals bijvoorbeeld een schilderij, om mee naar huis te nemen. Zo kunnen je emoties ook een kompas voor je worden. En wat je maakt is altijd goed! 

Een gevoelig thema bij velen is het werken aan je Innerlijk Kind. Je kunt daar bij mij in een liefdevolle setting aan werken in mijn coachkamer en in mijn atelier of in je eigen kamer online, praten en schilderen of je verhaal vertellen.

Als we als kind onvoldoende door onze ouders zijn gezien of gehoord, dan ervaren we pijn van binnen. Uit eigen ervaring destijds en door het werken als coach heb ik gemerkt dat als je jezelf niet hebt geheeld, dan wordt die pijn vaak nog jarenlang gevoeld en gevoed in allerlei situaties.
Enkele kenmerken zijn: foute keuzes maken of geen keuzes durven maken. Een geringere eigenwaarde hebben, faalangst ervaren en perfectionisme. Geen eigen grenzen durven aangeven, altijd voor een ander klaar staan en jezelf vergeten.

Herken je je hierin? Vraag dan een gratis kennismakingsgesprek aan en als het klikt met elkaar neem dan de stap om jezelf te helen. Ik ondersteun je erbij en reik je de tools aan.

Een ander gevoelig onderwerp is een zwangerschap en/of de bevalling die zwaar was, of die anders is verlopen dan je had verwacht. Of je eigen geboorte, die minder goed is verlopen of als je als kind niet zo gewenst was. Je kunt bij mij je bevalling of je geboorte ‘overdoen’ en helen. Ook al is het jaren geleden, dan nog raad ik dat aan. Onverwerkt leidt deze ervaring vaak tot relationele problemen en 1:4 vrouwen krijgt een burn-out.

Wat heb jij nodig?

De sessies die mensen bij mij volgen bestaan dikwijls uit een combinatie van coaching en schilderen. Je kunt vooraf al kiezen voor een schildersessie, of een coachingssessie. Het gaat om jou. Wat is goed voor jou, wat heb jij nodig? Dat is het allerbelangrijkste. Ik steun je daarin.
Zelf ben ik praktisch, creatief én spiritueel ingesteld. Ik luister goed en doe je handreikingen vanuit mijn intuïtie en ervaring. En als je wilt, gaan we op een diepere laag werken. Jij geeft je tempo aan.

Therapeutisch schilderen met als doel jezelf helen.

Keuze mogelijkheden tijdens een sessie

 • je gevoelens uitnodigen in volledige vorm en ze eruit schilderen;
 • een helend schilderij voor jezelf maken;
 • de verbinding met je moeder, vader of kind schilderen
 • jouw verbinding met en je liefde voor iemand in je omgeving schilderen, zodat je iets tastbaars voor thuis hebt;
 • een combinatie van coaching en schilderen.  

Tarief voor particulieren:
Per uur € 70,00 of een sessie van twee uren € 125,00.
Uiteraard bied ik ook trajecten van meerdere sessies aan. Daarover kunnen we in onze kennismaking maatwerkafspraken maken.
Voor werkgevers gelden andere tarieven.

 

7 gedachten over “Coaching

 1. Suzanne Spronk Vrolijk

  Marie-José heeft mij geholpen door naar mij te luisteren zonder oordeel zodat ik weer contact kon maken met mijn innerlijk kind. Het zorgde voor heling. De tranen stroomden terwijl ik het mooie lievelings roze uit mijn kindertijd met mijn handen uitsmeerde en er een mooi hart tevoorschijn kwam.

 2. Daphne

  In een periode van mijn leven waarin ik behoefte had aan ondersteuning, liefde en inzicht kwam Marie-José op mijn pad. Samen met Marie-José heb ik het aangedurfd om terug te gaan naar daar waar mijn pijn was. Het was, terugkijkend, een mooi proces. Door de liefdevolle en bezielende begeleiding van Marie-José ben ik door een proces van pijn naar heling gegaan. Het is zo bijzonder om te ervaren wat er met je gebeurt als je vanuit je intuïtie gaat schilderen en vooral wat de uitwerking daarvan is in het moment en op langere termijn .
  Ik voel me na de therapiesessie nog steeds geheeld, geliefd en weer compleet! Dankjewel lieve Marie-José!

 3. Carolien

  Lieve Marie-José,

  Hierbij zoals beloofd het testimonial over jouw Zielskunst Coaching.

  Ik heb 5 coaching sessies van Marie-José mogen ontvangen, waar ik heel dankbaar voor bent dat zij in mijn leven is terecht gekomen.
  Deze coaching was voor mij zo’n enorme letterlijke verademing, ik had zelf het idee dat ik verstopt zat en niet goed kon ademen, ik zat niet lekker in mijn vel. Tijdens sessie 1 liet ze me schilderen, wat voor mij al iets heel nieuws was. De kleuren die ik gebruikte waren voornamenlijk grijs met een grote dikke band erom alsof ik gevangen zat en zo voelde ik me ook. Naarmate onze sessies volgde werden mijn schilderijen steeds kleurrijker en voelde ik me ook steeds lichter en vrijer worden en dit kwam mijn familie en mijn bedrijf zo ten goede.
  Door het begripvol en warm coachen van Marie-José kon ik open bloeien. Marie-José stelde mij enorm op me gemak tijdens al deze sessies en was een enorme steun in de rug dat de veranderingen in mij ook plaats konden vinden.
  Ik beveel deze manier van coaching ten zeerste aan omdat ik de combinatie van het creatief zijn en het coachen samen heel doeltreffend en diepgaand vind in de transformatie.
  De sessies vond ik ook heel afwisselend en ik keek uit naar een volgende sessie.
  Super bedankt Marie-José wat je voor me hebt gedaan en mijn leven zo hebt kunnen verbeteren, dat ik nu met beide benen op de grond en vol zelfvertrouwen mijn coaching bedrijf verder kan gaan uitbreiden.

  Met warme groet
  Carolien van der Kaaden

 4. Fredriek

  Vanmiddag geschilderd en coaching bij Marie-José gehad.
  Het schilderij stelt een regenboog voor in een landschap.
  Dit is wat er bij mij op kwam bij het zien van het schilderij:

  =De regenboog geeft mij kracht en vertrouwen en het landschap maakt mij rustig en kalm. Dat wat in mij leeft zo naar buiten mag komen, is een groot kado dat mij blij maakt=

  Dank je wel voor deze ervaring!

 5. Esther

  Marie-José, dank je voor je mooie begeleiding tijdens mijn sessie intuïtieve schildercoaching.
  Je gaf me een heerlijk out of the box benadering voor de sessie, die geheel aansloot bij mij als persoon.
  De voorafgaande meditatie-visualisatie zette de juiste deuren open van mijn intuïtie, waardoor ik in het schilderen mijn hart en onderbewuste kon laten spreken en stralen.
  De rust tijdens het proces, het doorvragen erna en jouw aanvullende eigen intuïtieve inbreng maakten het plaatje voor mij compleet en heb ik als zeer ondersteunend ervaren.

  Je beseft zelf nog niet hoezeer je mensen helpt en wat je ze allemaal biedt, ik dank je voor dit fijne moment van reflectie, inzicht, ontspanning en creativiteit tegelijk.
  Ik gun ieder ditzelfde moment toe als kadootje voor jezelf, voor persoonlijke groei, of om antwoorden binnen jezelf en je Eigen Wijsheid te vinden voor persoonlijke vraagstukken, waar je nog geen toegang toe had.

  Warme groet,
  Esther.

 6. Annet

  Het intuïtief schilderen (i.c.m. coachingssessie) onder leiding van Marie-José was bijzonder mooi en waardevol. Het heeft onbewuste zaken in kaart gebracht en Marie-José laat zich niet om de tuin leiden. Ze begeleidt en coacht op een verhelderende en liefdevolle manier en voelt tevens erg goed aan wat ik nodig had op dat moment. Dank je wel hiervoor, het heeft mijn ogen verder geopend!

 7. Antonia

  Ik heb de cursus initiatief schilderen gedaan, het was een eyeopener, daarna een consult gehad met Marie-Jose, en mijn rugzak met ballast bij haar achtergelaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.