Workshops

In de workshops kun je kiezen uit intuïtief schilderen, tekenen of krijten. Jouw binnenste vertelt je wat er in je leeft en dat uit je met kleuren en vormen. Het gaat niet altijd om mooi. Wél om zichtbaar te maken hoe je je voelt en waaraan je kunt werken. Zó heel je jezelf én inspireer je jezelf!

Workshop Schilder jouw ideale wereld!

De buitenwereld is aan het veranderen. Daar kunnen we van alles van vinden. We weten ook dat wat je aandacht geeft, groeit. Daarom ga je in deze workshop kiezen voor een ideale wereld waar een gezonde balans is en waar in de natuur alles groeit en bloeit. Een wereld waar er voor ieder vrijheid en gelijkheid is, licht en liefde,  waar vertrouwen is en dankbaarheid.
Je krijgt een bijpassende geleide-meditatie. Daarna creëer jij op papier of schildersdoek jouw ideale wereld, zodat jouw gevoel over de ideale wereld gevoed en uitgedragen wordt.

Atelier:
Donderdag 9 december van 19.30 -21.30/22.00 u. (nog 2 plaatsen vrij)
Dinsdag 14 december van 14.00-16.30 u. (nog 1 plaats vrij)
Donderdag 16 december van 10.00-12.30 u. (nog 1 plaats vrij)
Kosten: € 35,00 per persoon, per workshop, incl. alle materialen, koffie/thee, lekkers.

Online:
Woensdag 15 december van 19.30 – 22.00 u.
Kosten: € 22,00 per persoon, per workshop. Daarbij zorg jezelf voor een goede internetverbinding en materialen om mee te krijten, tekenen of te schilderen.

Wil je deelnemen? Leuk! Meld je dan aan via mailto: mariejose@praktijkzielskunst.nl  of 06-54 381 383.

 

 

Workshop De Regenboog voor (groot) ouders en kinderen in 2022

Meer informatie volgt nog.

 

 

Tijdens de heerlijke juli-workshop ‘Creëer de Zomer in jou’ schilderden deelnemers intuïtief op een groot doek op het ritme van de muziek.

 

 

 

 

Een feestelijke workshop

IETS TE VIEREN? In mijn atelier, thuis, of op het werk?
Leuk! Bel of mail me en we overleggen over een heerlijke workshop!
In mijn atelier € 35,00 per persoon, inclusief alle schildersmaterialen.
Op locatie € 35,00 per persoon en € 0,30 per km. en eventueel parkeergeld.

 

 

Kennismakingsworkshop

Heb je nog nooit intuïtief bij me geschilderd? Of zelfs helemaal nog nooit intuïtief geschilderd en weet je niet of je dit leuk vindt?
Of zit er een stemmetje in je dat zegt: ‘Dat kan ik toch niet’, of ‘ik ben niet creatief’?  Je zou wel eens heel verbaasd kunnen zijn wat je schildert, net als ik destijds want ik had faalangst en ik was absoluuuut niet creatief. 😉

Wil je een keer proberen wat je van intuïtief schilderen vindt?
Dat kan! We maken even kennis met elkaar. Je mag wat materialen uitproberen. Ik geef je een visualisatie en daarna schilder je. En als je daarbij hulp wilt, dan geef ik je die graag.

Informatie:

Deze privé-workshop van 1 1/2 uur geef ik normaal gesproken in mijn atelier te Leusden (dichtbij Amersfoort). Ik geef deze workshop zowel 1:1 in mijn praktijk als online. Heb je zelf geen schildersspullen, overleg met me. Wellicht kan ik je tegen een vergoeding wat opsturen.
Tijdstip in onderling overleg.
Online:: € 22,00 online.
Atelier: € 35,00.
Aanmelden kan via  mariejose@praktijkzielskunst.nl of 06-54381383.

 

 

Workshopserie C H A K R A ‘S  schilderen. Deze  workshops zijn zo’n groot succes, dat ze een eigen pagina op mijn website hebben gekregen. Kijk op https://www.praktijkzielskunst.nl/chakras/

 

Algemene informatie

In elke workshop geef ik je een mooie geleide-meditatie of visualisatie, zodat je je daarna vrij en ontspannen voelt om te schilderen over wat je wilt, weet, hebt gezien of gevoeld. Je werkt aan je persoonlijke ontwikkeling, je krijgt inzicht in wat je bezig houdt en je heelt jezelf. Na afloop van de workshop is er voor degenen die dat willen, nog even tijd om ervaringen of creaties te delen.

Het gaat er niet om dat je ‘mooi’ schildert. Je schildert intuïtief en dat is altijd goed.
In mijn atelier werk ik nu vanwege de 1,5 meter-richtlijnen met maximaal 3 deelnemers. Online zijn dat er meestal meer. Ik geef je aandacht en warmte en ik stimuleer je in je proces.
Wil je mee doen? Ik zie je graag! Meld je dan aan en ik mail je een factuur. Na betaling is je deelname definitief. Daarna zend ik je informatie en als je voor een online workshop hebt gekozen, dan zend je ook de link. Ben je niet bekend met Zoom, zeg het me en ik help je verder.
Aanmelden kan via: mariejose@praktijkzielskunst.nl of 06-54 381 383.

Dit is de plaats waar we schilderen, tekenen en krijten

 • Schilderij ‘lezen’
  Heb je vanuit je intuïtie een schilderij gemaakt en wil je weten wat het jou vertelt?
  Ik vertel je er graag meer over in mijn praktijk, telefonisch of online.
  Dit duurt maximaal een uur en kost € 35,00.
  Mail naar mariejose@praktijkzielskunst.nl   Of bel of WhatsApp naar 06- 54 381 383.
  Je bent van harte welkom in mijn praktijk in Leusden (bij Amersfoort), online of telefonisch.

  1 : 1 Coaching en heling tijdens intuïtief schilderen 

  Dat kan doordat je schildert over je gevoelens, over jouw eigen geboorte, over een bevalling, je innerlijk kind of een andere levensgebeurtenis. Als je voor schilderen kiest, ook dan kun je gecoacht worden.

  Mijn ervaring

  Acht jaar geleden overleed plotseling een lieverd van een schoondochter van me. Ze was pas 29 en woonde samen met mijn zoon. Ze was als een dochter voor me. De schok en het ongeloof waren groot toen ik het hoorde en mijn verdriet was immens. Zo heb ik zelf rauwe rouw ervaren en dat heb ik ook dagelijks van haar ouders en mijn zoon meegemaakt.
  Zelf had ik toen een brok in mijn keel en kon ik er niet over praten. Daarom ging ik mijn heftige gevoelens eruit schilderen en zo kon ik me wél uiten. Het was niet mooi wat ik schilderde. Daar ging het ook niet om. Het ging erom dat ik niet altijd sterk hoefde te zijn.
  Via het schilderen kon ik mezelf wél heel goed helen. Zo goed zelfs, dat ik daarna deze manier al aan zeer velen in mijn praktijk heb aangeboden. Ik heb velen zichzelf zien helen door schilderen.

  Wat heb jij nodig?

  Vaak worden sessies gecombineerd met coaching en schilderen. Je kunt vooraf al kiezen voor een schildersessie, of tijdens je coachingsessie coaching. Het gaat om jou. Wat is goed voor jou, wat heb jij nodig? Dat is het allerbelangrijkste. Ik steun je daarin.
  Zelf ben ik praktisch, creatief én spiritueel ingesteld. Als je dat wilt, kun je daar in je sessie gebruik van maken.

  Keuze mogelijkheden tijdens een sessie

  • je gevoelens van verdriet, boosheid, schuld, schaamte, jaloezie, angst of leegte eruit schilderen;
  • een helend schilderij voor jezelf maken;
  • de verbinding met je moeder of vader schilderen;
  • jouw verbinding met en je liefde voor je overleden kind schilderen, zodat je iets tastbaars voor thuis hebt;
  • een combinatie van coaching en schilderen.

  Contact

  Wil je meer informatie, een gratis kennismakingsgesprek of direct een afspraak maken, mail dan naar mariejose@praktijkzielskunst.nl   Of bel of WhatsApp naar 06- 54 381 383.
  Je bent van harte welkom in mijn praktijk in Leusden (bij Amersfoort), online of telefonisch.