Categoriearchief: Mijn belevenissen

Zielsverlangen

De ziel is volgens mij liefde en blijheid.
Lukt het je op moment niet om voldoende liefde en blijheid te voelen? Draai je in een cirkeltje rond of draag je nog oud zeer met je mee? Geeft je lichaam signalen af, dat er meer zelfzorg nodig is of vraagt je innerlijk kind om heling?
Kijk dan eens naar mijn Menukaart Zielsverlangen. Daar zitten items bij die jou innerlijk voeden, opluchting geven en laten stralen.

MENUKAART ZIELSVERLANGEN

ONTSPANNEN
Healing liggend of zittend helende krachten ontvangen
Bijtanken/een oppepper ontvangen/genieten van je belevenis
Opluchting ervaren door het vertellen van je geheim of ervaring
Een innerlijke reis door je chakra’s maken

CREATIEF

Intuïtief schilderen, tekenen of vingerverven
Schommelen ‘naar de hemel’
Dansen, zingen, muziek maken
Schilderen met je mooiste kleur én je zielskleur

KOESTEREN
Gewiegd en getroost worden
Liefdevolle aandacht ontvangen
Gezien en gehoord worden
Heling innerlijk kind

INSPIRATIE
Je wens of doel creatief (verder) in werking zetten
Glanzend tevoorschijn komen
Je zelfvertrouwen of je bedrijf een stimulans geven
Coaching; intuïtief, creatief en spiritueel

COMMUNICATIE
Een gesprek van ziel tot ziel
Een vraag/vragen stellen aan spirit

Gezins) HEALING op afstand laten doen

Een uur Zielsverlangen kost € 70,- en je mag zelf kiezen waar jij behoefte aan hebt.
Wil je overleggen of afspreken? Bel 06-54 381 383 of mail naar mariejose@praktijkzielskunst.nl

Zó fijn om hier te zijn. Zó mooi en fijn. Dank je wel!

20221214_082621.jpg

5 februari 2023

’Zó fijn om hier te zijn’. ’Zó mooi en fijn. Dank je wel!

Dat hoorde ik gisteren vaak tijdens de eerste cursusochtend Intuïtieve & Spirituele Ontwikkeling. Mijn coachkamer had ik omgetoverd in een warm en veilig leslokaal. Het paste precies zo met zijn zevenen in een kring. Sommigen vonden het in het begin nog ietsje spannend of misten het schilderen. De meesten voelden zich meteen al op hun gemak tussen ‘soortgenoten’.
En ik? Ik voelde me als een vis in het water. Ruim 35 jaar ervaring mocht er voortaan uit komen. Van ongemakkelijke situaties die ik toen niet begreep, tot en met hilarische.
We deelden met elkaar en we leerden. Het was mooi; het was prachtig. En als kers op de taart, vertelde de ziel aan ieder persoonlijk in een visualisatie. De een had toen tranen van ontroering, een ander kreeg stof tot nadenken en weer een ander straalde van oor tot oor.

Lieve mensen, er zijn al weer drie aanmeldingen voor een nieuwe groep Intuïtieve & Spirituele Ontwikkeling.
Heb je al wat ervaring hierin en overweeg je om mee te doen? Lees dan even verder op https://www.praktijkzielskunst.nl/ontwikkeling/
Wil je mee doen? Meld je dan aan via mariejose@praktijkzielskunst.nl of via 06-54 381 383.

Ontroering

Ontroering

Vanochtend gaf ik de workshop ‘Hoe is het écht met je? Een workshop zonder maskers, met emoties en oud zeer dat tevoorschijn kwam. Alle deelnemers schilderden het nare er intuïtief uit. Een enkeling had er eerst nog moeite mee, maar later kwam er opluchting en blijheid. Bijpassende muziek en visualisaties hielpen ieders proces verder.

Er werd vergeven en geheeld, zowel aan de aardse kant als in de ongeziene wereld. Van een donkere periode ging ieder naar het licht. We werkten samen met elkaar en met de overledenen. Iedere deelnemer kreeg een hemelse bloem uit gereikt om mee naar huis te nemen
Vooraf had ik al wat beelden gezien hoe de workshop zou gaan verlopen, maar dat het zó mooi en helend zou worden, dat had ik nooit kunnen bedenken.

Ik ben ontroerd en ik was niet de enige….

 

Lieve mensen,

In de wereld gebeurt zoveel wat ik naar vind, waar ik het niet mee eens ben.
En daarnaast gebeurt er ook zoveel moois in mijn eigen ontwikkeling en in mijn praktijk, dat het me dankbaar maakt en me steunt. Zo kan ik delen met ieder die dat wil. Vele lichtjes maken samen een groot licht.
Op de foto zien jullie mijn drum. Ik heb hem vorige week gemaakt samen met een lieve vriendin die daar heel ervaren in is. En met die drum ging een lang gekoesterde wens van me in vervulling. Ik ga de drum voor mezelf gebruiken en ik zal hem soms ook in mijn praktijk bij sessies of workshops gebruiken. Net zoals ik soms een mantra zing voor een cliënt omdat dat dan nodig is, zodat hij/zij/het beter bij het innerlijk licht kan. En ik zing ook mantra’s privé.
In mijn leven heb ik veel moeite gedaan om op een open manier te gaan communiceren. Ik zag en voelde van alles, maar om dat te uiten, dat vond ik moeilijk. Er ging een wereld voor me open toen ik intuïtief moest gaan schilderen. Daarmee ging ik ver uit mijn comfortzone, want ik had faalangst. Ik leerde mijn gevoelens te uiten op doek en ik merkte tot mijn grote verbazing dat ik schilderijen kon ‘lezen’.
Op allerlei manieren krijg ik in mijn leven communicatievormen aangeboden en ik leer het meest door steeds weer uit mijn comfortzone te stappen. Zo was dat ook afgelopen week. Ik zette de stap naar een koortje. Zingen! Ik heb 60 jaar niet gezongen. Soms als dat nodig is, zing ik een mantra voor een cliënt mee op een cd. Ik zie en voel wat er dan gebeurt.
Dit was en is een koortje voor mezelf. De blijheid en de verbinding met elkaar, het deed me goed, heel goed. De muzikale begeleiding was fijn en ik bevond me tussen lieve, hartelijke mensen. En daardoor durfde ik zelf mee te zingen….
Mijn nog nieuw te creëren workshop zal binnenkort over ‘uit je comfortzone’ gaan. 😊

In april is er ook volop keus. Ik geef de volgende workshops

  • Wat is Liefde? Dit is de maandworkshop van april
  • De Regenboog
  • Ik ben liefde en licht
  • Kennismakingsworkshop
  • Jouw Chakra’s, een serie van 7 workshops. Nog 2 plaatsen vrij
  • Jouw Zielsverlangen, een serie van 5 workshops. Nog 2 plaatsen vrij
Tot ziens!

Kun jij een lichtje gebruiken?

Kun jij een lichtje gebruiken?

Mijn dove oma woonde vroeger bij ons in ons grote huis. Na een kort ziekbed overleed ze op 80 jarige leeftijd in haar kamer. Ik was destijds 13 jaar oud. De gordijnen in huis werden allemaal gesloten en er werd fluisterend gesproken. Het was voor mij een onbekende, nare situatie.
Oma werd opgebaard in haar kamer vlakbij bij mijn slaapkamer. Ik was daarna heel bang om te gaan slapen. Dat vertelde ik aan mijn ouders. Ze begrepen me niet; ze hadden genoeg aan hun hoofd. Oma was immers dood! Voor mij was oma niet dood en ik vertelde dat ze er gewoon nog was en dat ze zo weer tevoorschijn zou kunnen komen. Mijn ouders vonden dat raar en ze dachten me te kunnen helpen door de deur van oma’s kamer op slot te draaien…. Wat voelde ik me toen alleen in dat grote, donkere huis en ik besefte voor het eerst in mijn leven dat ik andere dingen zag en voelde dan mijn ouders.

Mijn gevoeligheid is nu al vele jaren mijn kracht. Ik had destijds echter heel graag een lichtje bij me willen hebben. Kun jij ook een lichtje gebruiken? Ik heb vele lampjes intuïtief geschilderd, voor verschillende doeleinden. Je vindt ze op mijn website https://www.praktijkzielskunst.nl/galerij/

Weet jij waarom ik nu ook verbindingslampjes schilder?

 

 

 

Weet jij waarom ik nu ook verbindingslampjes schilder?

Veel mensen voelen zich nu angstig, boos of alleen. Zo zat er een paar maanden geleden een meisje van 13 met al die gevoelens in mijn praktijk. Ze zat niet lekker in haar vel. In mijn afstemming op de sessie, zag ik beelden over licht en ik zag een lampje. Daarom kocht ik een lampje voor haar.

Omdat ze niet bij haar eigen prachtige licht kon, vertelde ik haar over lampenkapmensen. Ik vertelde haar dat ze als het ware een lampenkap om haar heen had, als bescherming voor de buitenwereld en dat ze daardoor nu minder scheen. Die kap kon ook mooi geschilderd worden. Dus een mooie kap in verbinding met haar prachtige licht.

Door mijn rare uitdrukking “lampenkapmensen” brak het ijs. Ze schaterde het uit, opende zich en zo kon ik haar ondersteunen tijdens haar eigen helingsproces. Want helen doe je zelf. Ze schilderde een regenbooglampje dat nu naast haar bed staat en ik schilderde ook. Ondertussen gingen mijn handen steeds meer open, ze gloeiden. Ik vond het een bijzonder gevoel en ik wist dat ik er iets breders mee kon doen. Licht brengen.

Alles is energie. Ook al denk je nu dat dat onzin is, lees dan even verder. Als je ergens op bezoek gaat bij een verliefd stel en je loopt de kamer daar binnen, dan voelt dat fijn. Als je een kamer binnengaat waar een stel net ruzie heeft gehad, dan voelt dat onprettig.

Ik heb vele lampjes gekocht; nieuwe en gebruikte. En ik heb er al vele geschilderd in allerlei kleuren en maten. En ik heb er ook al een aantal verkocht tijdens het lichtfestijn dat ik organiseerde. Door de tevreden reacties over de lampjes, weet ik dat er behoefte is aan licht en ga ik door.

Tijdens het schilderen werken mijn handen en vooraf weet ik niet wat ik schilder. Het gebeurt heel intuïtief. Soms zing ik er bij, soms swing ik er bij en soms schilder ik meditatief. Er zit veel mooie energie in de lampen.
Mijn grote wens is dat er nog meer lampen en lampjes verspreid gaan worden om licht te brengen, liefde en verbinding.

Ben je benieuwd naar de unieke lampjes en naar hun energie, kom dan kijken en ervaren in mijn atelier te Leusden. Wil je liever op mijn website kijken, klik dan op
https://www.praktijkzielskunst.nl/galerij/ Een gedeelte van de lampjes staat daar al op.

Wil jij een lampje met een speciaal doel bestellen? Voor jezelf of voor iemand die je een lampje cadeau wilt doen? Zo’n lampje kost
€ 39,00, ex. verzendkosten. Of wil je zelf jouw verbindingslampje maken waarbij ik je ondersteun? Inclusief lampje 1 uur € 75,00, 2 uur € 125,00.

Ik hoor graag van je.

Marie- José Wissink
06-54 381 383

mariejose@praktijkzielskunst.nl

 

Olifant

Gebeurd in mijn praktijk….

Olifant

‘Ik hou niet zo van schilderen Marie-José. Ik wil wél graag inzichten. Kun je me ook een reading geven zonder schilderen?’ JA, dat kan!

Voor me zit een jonge man. Welke inzichten hij wil, is me onbekend. Hij heeft een ring meegebracht, een erfstuk van zijn vader. Die mag ik in mijn handen nemen. Ik word er onrustig van en loop wat heen en weer. Daarna voelt het alsof mijn hand in brand staat. Ik geef de ring aan hem terug omdat de ring energetisch gereinigd dient te worden.

Vanochtend voordat hij naar mijn praktijk kwam, voelde ik tijdens de afstemming de behoefte om te tekenen. Mijn handen tekenden een lichtgevende olifantenkop met ogen en met grote open oren en een neerwaartse slurf met ribbels. Naar de oren liepen veel rode draden (de oren kregen veel negatieve input). De slurf was smal met vele ribbels (ribbels met opgekropte emoties). Een bek had de olifant niet en een lijf en poten ook niet (aarding kan beter). De slurf was smal en kon niet ‘trompetteren’ (hij kon zich niet uiten). Op de kruin van de olifantenkop legde ik een fossiele steen (als hersenen, een denker). Op de grond onderaan de slurf legde ik een andere steen (‘echte voeding’ ontbrak).

Ik toonde hem de tekening en gaf uitleg erover. Hij was zeer verrast en opgelucht, omdat de tekening duidelijk maakte waar de problemen zaten en waarover hij inzicht wilde.
Daarnaast werd duidelijk dat een deel van zijn blokkade systemisch aan zijn vader teruggegeven dient te worden. Verandering van werk kwam ook tevoorschijn, want zijn huidige baan paste niet meer bij hem. Hij moest te vaak zijn ‘masker’ opzetten en ja zeggen terwijl alles in hem nee riep.

‘Welk werk zou wél bij je passen?’, vroeg ik hem. ‘Waar word je blij van? Hoe ziet jouw ideale vacature eruit? Wat doe je om je zelf weer op te laden?’
We bespraken veel.
Blij en met huiswerk vertrok hij. Klaar om thuis daarmee aan de slag te gaan en zich te focussen op wat hij wél wil!

Vanzelfsprekend heb ik mijn artikel van tevoren aan hem laten lezen en hij heeft me toestemming gegeven om dit te plaatsen.

 

Toen ik mijn masker afzette

TOEN IK MIJN MASKER AFZETTE

Zaadlijst van zijdeplant. Foto Natuurreizigster

Marie-José, jij moet biechten!
Ik moet helemaal niets dacht ik, ook niet biechten. Jaren geleden moest ik als kind elke vrijdag biechten. ik verzon dat ik drie keer had gejokt en één keer een grote mond aan mijn ouders had gegeven. Biechten past niet bij mij, wél leerde ik door de jaren heen dat er meer is tussen hemel en aarde en dat liefdevol leven belangrijk is.

Het ‘biechtvoorval’ is al wel tien jaar geleden en komt weer boven door de workshops die ik binnenkort ga geven. Het thema is Wie ben je écht?
Destijds zat ik in het laatste jaar van de opleiding Energetisch Werk. We moesten twee aan twee oefenen en elkaar ‘lezen’. De docent liep naar ons toe want ze merkte mijn blokkade en ze zei tegen de andere student: ‘Je hebt het goed bij Marie-José gezien en gevoeld. Maar zij hoeft niet te biechten. Wél is het nodig dat zij zich gaat uiten, want ze zit vol emoties en ze houdt dat allemaal binnen. Willen jullie met elkaar een afspraak maken waarin Marie-José vertelt wat ze heeft meegemaakt en waarbij jij zonder commentaar luistert?’ Oeps, daar schrok ik van. Mijn jarenlange masker was voor mij vertrouwd en voelde veilig.

We hebben toen op een later tijdstip met elkaar afgesproken. Ik vertelde en vertelde. Dat luchtte me op en wat voelde het helend voor me. Ik had destijds nooit gedacht dat ik vanaf toen steeds beter durfde te vertellen hoe ik me écht voelde, En ik had al helemaal nooit verwacht dat ik nu al weer zeven jaar mensen met dit thema begeleid in sessies en workshops.

Hoe is het met jou? Wil jij (wat) opener worden of je masker af leggen? Wil je weten wat er in jou speelt?  Dan verwacht ik dat je baat zult hebben bij de workshop intuïtief schilderen met als themaWie ben je écht’? 

De workshop is erg gewild. Daarom heb ik er een aantal nieuwe tijdstippen aan toegevoegd.
Meer over de workshop kun je lezen op https://www.praktijkzielskunst.nl/workshops-intuitief-schilderen/

 

 

 


Wil je het de mensen vertellen?

In mijn droom is mijn vader aan het woord. Dat is voor het eerst sinds hij 20 jaar geleden is gestorven. Mijn beide ouders laten zich zien, omgeven in de Maria-blauwe kleur. Mijn vader zegt: “Dat wist ik niet van jou’. Ik voel dat ze beiden trots op me zijn. De aanleiding van hun komst was een sessie gisteren in mijn praktijk.


In die sessie mocht ik meekijken en doorgeven dat een moeder (overleden) met enorm veel liefde haar dochter omhulde. Het was een hele warme, prachtige hereniging en zo helend. Het ontroerde me.

Mijn vader vroeg me of ik weer wilde gaan schrijven. ‘Mensen hebben moed en licht nodig Marie- José. Jij maakt ze blij door er over te schrijven en er mee te werken dat dood niet dood is, want de ziel er nog gewoon’.

De herstart met schrijven heb ik bij deze gemaakt pa. Dank je wel!

‘Kan ik je even bellen?’

Beschermengel

Vanochtend om 9.05 uur kreeg ik deze vraag van een van de deelnemers aan de engelenworkshops.
We belden met elkaar en ze vertelde dat ze niet had verwacht dat het schilderijtje dat ze laatst bij me had gemaakt, haar zoveel moois zou brengen.

Tijdens de engelenworkshop gaf ik een visualisatie en daarbij ‘hoorde’ ze een voornaam van een man. Ze had een oom gehad die zo heette, maar had hem nooit gekend omdat hij al jong was overleden. Ze liet die gedachte los en schilderde intuïtief haar engel. Haar engel was mooi, zacht, wit en liefdevol en wilde communiceren.

Een dag erna hoorde ze in haar dromen dezelfde naam. En het werd duidelijk wie dit was. Hij was iemand die ze uit het oog was verloren omdat hun levens teveel uiteen liepen. Zo’n dertig jaar geleden hadden ze elkaar echter in een vriendengroepje beloofd, dat áls iemand ooit kwam te overlijden, ze vanuit de hemel elkaar zouden helpen.

Vannacht kreeg ze in haar droom het advies om op een bepaalde bladzijde in haar boek te kijken. Daar zou precies staan wat ze nodig had. Ze zocht de bewuste pagina op en ze kreeg inzicht. Ze was blij en ontroerd van zoveel hulp.

Haar belevenis vond ik prachtig om te horen en zó fijn voor haar.

Engelen, je hoeft niet te weten hoe het allemaal kan. Wel dát het contact kan en er ook is. Engelen en gidsen communiceren op vele manieren met ons. We zijn niet alleen. Ze helpen ons graag als we vragen. Oók in deze rare tijden.

Lieve mensen, ik wens jullie vredige dagen toe en in 2021 gezondheid, liefde en licht,

Marie- José