Categoriearchief: Mijn belevenissen

‘Kan ik je even bellen?’

Beschermengel

Vanochtend om 9.05 uur kreeg ik deze vraag van een van de deelnemers aan de engelenworkshops.
We belden met elkaar en ze vertelde dat ze niet had verwacht dat het schilderijtje dat ze laatst bij me had gemaakt, haar zoveel moois zou brengen.

Tijdens de engelenworkshop gaf ik een visualisatie en daarbij ‘hoorde’ ze een voornaam van een man. Ze had een oom gehad die zo heette, maar had hem nooit gekend omdat hij al jong was overleden. Ze liet die gedachte los en schilderde intuïtief haar engel. Haar engel was mooi, zacht, wit en liefdevol en wilde communiceren.

Een dag erna hoorde ze in haar dromen dezelfde naam. En het werd duidelijk wie dit was. Hij was iemand die ze uit het oog was verloren omdat hun levens teveel uiteen liepen. Zo’n dertig jaar geleden hadden ze elkaar echter in een vriendengroepje beloofd, dat áls iemand ooit kwam te overlijden, ze vanuit de hemel elkaar zouden helpen.

Vannacht kreeg ze in haar droom het advies om op een bepaalde bladzijde in haar boek te kijken. Daar zou precies staan wat ze nodig had. Ze zocht de bewuste pagina op en ze kreeg inzicht. Ze was blij en ontroerd van zoveel hulp.

Haar belevenis vond ik prachtig om te horen en zó fijn voor haar.

Engelen, je hoeft niet te weten hoe het allemaal kan. Wel dát het contact kan en er ook is. Engelen en gidsen communiceren op vele manieren met ons. We zijn niet alleen. Ze helpen ons graag als we vragen. Oók in deze rare tijden.

Lieve mensen, ik wens jullie vredige dagen toe en in 2021 gezondheid, liefde en licht,

Marie- José

Duo-workshop

‘Hier heb je tenminste wat aan. Wat een verrijking, zo verhelderend, liefdevol en veilig. Een cadeautje’!

Dit zijn de letterlijke uitspraken van twee oud-collega’s van elkaar, die van de week een workshop intuïtief schilderen bij me deden.
Vooraf vroeg een van beiden of ik een workshop kon organiseren om met zijn tweeën te schilderen, want inmiddels waren ze ook vriendinnen geworden.
De workshop werd super fijn voor ieder en zo ontstond de duo-workshop in mijn bedrijf.

Het creatieve deel van mijn brein kwam nog verder opstoom. Zo ontstond ook de kennismakingsworkshop én de bedrijfsworkshop.

Wil je meedoen of wil je meer informatie? Kijk dan op workshops intuïtief schilderen

Iedereen heeft wel eens een duwtje nodig!

20201106_141208.jpg

Iedereen heeft we eens een duwtje nodig!

‘Marie-José, waarom heb jij nog steeds geen naambord van jouw praktijk hier hangen?’ Mensen kunnen jou niet zien en dat is zó jammer’.

Ik kijk haar aan in haar betraande ogen. Ze heeft net een coachingssessie bij me gehad.

Tja, soms heb ik als coach ook nog een duwtje nodig. Zichtbaarheid in mijn buurt, betekent voor mij uit mijn comfortzone gaan. Opnieuw over een drempel gaan, die in mijn kindertijd ontstaan is. De drempel van ‘niet opvallen, geen mening geven, doe maar normaal’.

De opmerking van mijn cliënt kwam uit haar hart en het was een  compliment voor mij en mijn werkwijze. Het raakte me diep. Ze had gelijk. Het was inderdaad tijd om dat restje overbodige ballast uit mijn jeugd aan te pakken en los te laten.

Daarom bestelde ik van de week bij de supersnelle Shelley Brandon een zijdezachte grote poster met mijn geschilderde logo erop. Sinds vandaag hangt de poster al voor het raam in mijn atelier. Ook met vermelding van mijn website waarin ik heel open over mijn ontwikkelingen en belevenissen vertel. Dat vind ik nog wel een beetje spannend. Daarnaast voelt het ook goed dat ik deze stap heb genomen. Mijn mooie bedrijf en ik, we zijn zichtbaar geworden.
❤

Een onverwacht genoegen

Een onverwacht genoegen

Gisteren ging ik naar het ‘Bessenfeest’ van Très Jolie in de Glind om er fruit te plukken. Ook wilde ik kijken of het een geschikte locatie was om er workshops intuïtief schilderen te geven. De bramen heb ik geplukt, de locatie was prachtig en er waren diverse activiteiten.
Onverwacht werd me een Reiki behandeling in de ‘Wilgentenenkathedraal’ aangeboden. Wat was dat heerlijk ontspannen en ontvangen.

Très Jolie www.tresjoliefruittuin.nl is een prachtige plek met fijne energie en heerlijk fruit, een oase van rust met vogelgeluid én met lieve mensen.
Dank je wel Engelien Kamphuys (foto)!

Vandaag ben ik jarig en ik trakteer


Vandaag 5 juli, ben ik jarig en ik trakteer!

Maak in juli of augustus een afspraak voor een coachingssessie. Dan trakteer ik je in 2020 op een workshop intuïtief schilderen in mijn atelier of online en je mag kiezen uit vele thema’s.

Coaching kan in mijn praktijk te Leusden, online of telefonisch.
Aanvragen kan via mailto:mariejose@praktijkzielskunst.nl
Meer informatie over coaching en thema workshops vind je op https://www.praktijkzielskunst.nl/ 

Ik zie je graag!
Marie- José Wissink

Wil jij mijn schilderij winnen?

´Inkijk´
Acryl op doek
40 x 40 cm.

Lieve mensen,
 
Hoe enorm blij ik ook ben met mijn nieuwe coachkamer en met mijn nieuwe atelier, ondertussen zat ik nog wel een poos aan te ‘hikken’ tegen vernieuwing van mijn website. En hoera, ook dát is me gelukt! Je kunt er zelfs al de nieuwe schilder- en chakra workshops op vinden.

Mijn logische volgende stap is ruimte maken in mijn archief en nieuwe energetische schilderijen gaan maken.

Wil jij graag in het bezit komen van bovenstaand schilderij? Acryl op doek 40x40cm., zie foto. Mail me dan vóór aanstaande zaterdag 4 juli.
Op 6 juli kies ik uit de ontvangen reacties ‘blind’ een winnaar en die krijgt persoonlijk bericht van me.

Dank je wel alvast voor je reactie, voor het lezen van mijn website en je eventuele feedback daarop.

Lieve groet en ik zie en hoor je graag,
Marie José Wissink

Dankbaar

Op 17 juni 2020 gaf ik online de workshop Knuffelen, Kwasten en Kleuren. Ik was zó geraakt door wat ik had gezien. Daarom schreef ik de volgende ochtend deze blog.
‘Dankbaar. Gisteren nam ik via een geleidemeditatie de deelnemers in een workshop online mee naar een spiritueel festival. Ze kwamen in een diepe ontspanning terecht en ze heelden zichzelf. Sommigen hadden zelfs een grote glimlach op hun gezicht. Zo mooi om te zien. En hun schilderijen zie ze daarna maakten, waren zó prachtig.
Wat ben ik blij met mijn werk’. Marie-José Wissink in Praktijk Zielskunst.

Voluit leven met kleur!

Voluit leven met kleur

Ooit ben ik Praktijk Zielskunst begonnen vanuit het verlangen om mensen met liefde en creativiteit nabij te zijn bij levensvragen.
In mijn ondernemerschap leerde ik gaandeweg dat het belangrijk is dat ik weet wie mijn doelgroep is, zodat ik me in mijn dienstverlening en in mijn communicatie kan richten op precies die mensen aan wie ik iets te bieden heb.

Ik heb dat de afgelopen jaren geprobeerd en gedaan. Dat heeft geleid tot een scherpe focus en prachtige gesprekken. Uiteindelijk gingen deze kaders ook knellen. Ik voelde steeds sterker een behoefte om ‘buiten de lijntjes’ te kleuren.

Ik weet inmiddels dat het niet aan mij is om een hele specifieke doelgroep te definiëren. Dat voelt eigenlijk alleen maar beperkend voor me. Ik kan en wil niet bepalen wie me nodig heeft en waarbij. Ik weet inmiddels dat dat ook helemaal niet aan mij is. Ik geloof ten diepste dat de universele levensenergie waar we allemaal deel van uitmaken dat wél weet en soms op hele bijzondere wijze mensen bij elkaar en op mijn pad brengt. En het voelt heerlijk, vrij en licht om me vanaf nu aan die stroom over te geven.

Voor mij is dat waar voluit leven over gaat.

In een recente meditatie kreeg ik een prachtig beeld bij ‘voluit leven’. Opeens waren ze er; tientallen gekleurde ballen vol liefde, licht en creativiteit. Ze sprongen in een enorme lading uit me. Alsof ze er al tijden op hadden gewacht om naar buiten te mogen en verspreid te gaan worden voor wie ze nodig heeft.

De vele, vele kleurrijke ballen vol liefde, licht en creativiteit zijn er voor mezelf én ze zijn er ook om uit te delen.

Dat uitdelen, dat doe ik in de vorm van coaching en intuïtief schilderen Daar ligt mijn passie en er staan de komende periode weer een paar inspirerende activiteiten op de agenda.

Als je wilt, kun je die prachtige, kleurrijke ballen gebruiken bij het verweven en verwerken van rouw of trauma, bij andere impactvolle levensgebeurtenissen, om je verhaal te delen of om ontspanning of inspiratie op te doen of om je blijheid of dankbaarheid te vieren en een plek te geven. En een geheel eigen invulling kan natuurlijk ook. Jij weet zelf precies waarom!

Je bent van harte welkom in mijn praktijk, bij een online workshop of telefonische coaching. Ik kijk er naar uit je te ontmoeten en het leven (nog) meer kleur te geven.

Marie-José Wissink
www.praktijkzielskunst.nl
mariejose@praktijkzielskunst.nl
06 – 54 381 383

Dat is wennen!

Dát is wennen!

Dát is wennen dat mensen voor mij naar de lezingen komen. Ik  wilde immers als meisje het liefst zo min mogelijk zeggen en al helemaal niet in het middelpunt staan.
Ik heb de afgelopen jaren geleerd dat het niet goed is om klein te blijven, als je iets moois te geven hebt.

Dat de deelnemers zich herkennen in mijn ervaringen en levenslessen, vind ik fijn. Dat ze daardoor getriggerd worden en zich zelf helen, dat vind ik super fijn.

Ik ga mijn lezingen(drieluik) opnieuw geven en deze keer op de zondagochtenden 19-4, 17-5 en 7-6-2020. Dat doe ik te Leusden (dichtbij Amersfoort) en ik vertel over mijn ervaringen, spiritueel en autobiografisch. De thema’s zijn: ons innerlijk kind, taboes en onze keuze om te leven vanuit angst of vanuit liefde.  De avond is geheel verzorgd. Eén lezing kost €20,00 pp. Boek je in één keer voor alle drie de lezingen, dan betaal je € 50,00 pp.

Wil je ook bij mijn lezing zijn? Meld je dan snel aan via mariejose@praktijkzielskunst.nl, of bel/app naar 06-54 381 383.

Elk mens heeft een innerlijk kind.

Elk mens heeft een innerlijk kind.

Jij ook en ik ook!

Zelf heb ik mijn innerlijk kind lang verwaarloosd en zorgde ik beter voor een ander dan voor mezelf.
Uiteindelijk ging dit patroon me opbreken. Ik kreeg vele levenslessen, waarvan sommige hard.  Zo ontwikkelde ik me van een stil, verlegen meisje naar een vrouw die mensen helpt bij hun levenslessen. Coachend, schilderend, sprekend.

Wil je meer weten? Kom dan naar mijn lezing op woensdagavond 19 maart te Leusden (dichtbij Amersfoort). Ik vertel je over mijn ontwikkeling en deel mijn autobiografische en spirituele ervaringen met je. De thema’s van deze lezing zijn: ons innerlijk kind, taboes en onze keuze om te leven vanuit angst of vanuit liefde. De avond is geheel verzorgd en de lezing kost €20,00 pp.

Er zijn nog enkele plekken vrij. Wil je ook bij mijn lezing zijn? Meld je dan snel aan via mariejose@praktijkzielskunst.nl, of bel/app naar 06-54 381 383.