Referenties

64 gedachten over “Referenties

 1. Rian

  Soms kom je op een kruispunt in je leven en weet je even niet welke richting je leven op gaat. Door het gesprek met Marie-José kom je tot inzichten. Zij weet feilloos de vinger op de zere plek te leggen. Ook houdt ze je een spiegel voor. Diep in je hart weet je de antwoorden misschien al maar zij benoemt het waardoor je zelf duidelijkheid krijgt. Marie-José heeft mij ook tips en adviezen gegeven die heel bruikbaar zijn voor mijn verdere zoektocht.
  Heel hartelijk dank voor dit fijne gesprek!!

 2. Mirjam

  Ik heb in de afgelopen periode bij Marie José een aantal creatieve sessies én een creatieve workshop ‘Contact met je Gids(en)’ gevolgd en ervaar mijn deelname als een creatief en spiritueel feestje!
  Eerder was ik bij een creatieve coach waar ik na 2 afspraken al het gevoel had daar niet op mijn plek te zitten; ik vond de werkwijze veel te mentaal en miste intuïtieve afstemming in t moment. De overstap naar Marie José was een schot in de roos! Bij Zielskunst (de naam zegt t al!), zit ik wel helemaal op mijn plek.
  Het werden hele bijzondere en verrassende creatieve sessies die veel aan t Licht hebben gebracht, waarbij ter plekke steeds intuïtief ontstond wat aan de orde was.
  Ook daarna werkte de ervaring nog door en ging ik zelf thuis enthousiast creatief verder met hetgeen was aangeraakt. Ik ben zo geïnspireerd geraakt, dat ik nu ook een eigen crea-kamer heb gerealiseerd!
  Ik heb Marie José ervaren als een hele liefdevolle en zorgzame, betrokken vrouw, met Hart voor de zaak én voor de klant. Ze is daarnaast ook mediamiek, wat een extra dimensie aan de sessies geeft. Kortom, ik kan een aktiviteit bij Zielskunst van harte aanbevelen en ik kom na de zomer zeer zeker weer terug!!

  Lieve Marie José, enorm beDANKt en graag tot de volgende keer!
  HARTE-groet, Mirjam

 3. Angélique

  Marie-Jose leert je op een liefdevolle, zachte mannier thuiskomen bij jezelf.
  Met haar jarenlange kunde op dit gebied, begeleid zei je op een oordeel-loze, zachte en liefdevolle mannier.
  Elke sessie is een innerlijke reis, een stapje verder, wat we mogen leren of zien.
  Ik heb ook deze sessie als zeer prettig ervaren. Het geeft voor mij een vertrouwd gevoel om te leren delen in groepsverband. Dat alles wat je ervaart goed is zonder oordelen, en steeds meer mag helen. Eerder kan accepteren, imp krampachtig vasthouden, het aan het proces overlaten, openstellen vol overgave. En ieder zijn proces mag ontdekken.
  Ik ben je heel erg dankbaar.

 4. Jolanda

  Ik ben een van de gelukkigen die meedoet aan een pilot bij Marie-José over spiritualiteit in de brede zin. Daarin zet Marie-José ook haar mediumschap in (wat ze altijd al doet, maar nu uitgebreider).
  Wat leer ik veel vanuit de wijsheid en ervaring van Marie-José! En elke bijeenkomst zijn er weer veel cadeautjes. Ik vind het geweldig om op deze manier dichter bij mijn intuïtie te komen, te oefenen met alles wat ‘niet zichtbaar’ is en de rijkdom daarvan te ervaren. Er is iets in gang gezet dat niet meer te stoppen is. 🙂
  De liefdevolle, toegewijde manier waarop Marie-José dit begeleidt, is echt bijzonder.
  Veel dank daarvoor!

 5. Anne

  De workshop intuïtief schilderen was een mooie reis, muzikaal, met aandacht, zacht, kleurrijk, ontspannen, verzorgd en in een fijne sfeer gehuld. Top.
  Lieve groetjes Anne

 6. Jet

  Ik kom nu alweer een aantal jaren bij Marie-Jose. Ik heb me individueel laten coachen en regelmatig volg ik een schilderworkshop. In de loop der jaren heeft Marie-Jose haar eigen stijl verder ontwikkeld en dit komt heel stevig over.
  Altijd sta ik weer versteld hoe ze mij naar de kern leidt om van daaruit te kunnen gaan schilderen. Dat kun je met je hoofd niet bedenken.
  Daarnaast is ze warm, liefdevol, open en geeft ze iedereen voldoende aandacht.
  Ik blijf vast nog vaker naar haar heerlijke workshops gaan

 7. Simone

  Eens in de zoveel tijd kom je mensen tegen die onbeschrijflijk liefdevol, hartelijk, oordeelloos, belangeloos, gevend, behulpzaam, innemend en integer zijn. Marie-José is zo’n zeldzaam iemand! Zelden heb ik me zó begrepen, gezien en gehoord gevoeld! Marie-José, je bent geweldig!

 8. Marijke

  Hoeveel mensen geven jou het gevoel dat je heel bijzonder bent? Dit is het gevoel wat Marie- José mij vandaag heeft gegeven tijdens deze tekensessie. Door muziek en zangklanken kon dit ontstaan. De tekening die verder werd uitgewerkt onder de deskundige leiding van Marie- José en wat zich gaande weg ontwikkelde, gaf mij veel inzichten over mijzelf en verwerkingen, en hoe ik functioneer. Het deed mij denken aan ” niks moet, niets is vreemd en alles mag” leef je uit als een kind. Het eind resultaat werd een schilderij KLEURRIJK GEHEEL. De weerspiegeling van wat je bent met de boodschap van haar, optimaal van jezelf houden. Met de zin erbij ” de ZIEL kent geen onzekerheid, ons EGO wel” Grote dankbaarheid aan mijzelf en Marie- José. Liefs Marijke 19- 05- 2022

 9. Simone

  De workshop “een kleurrijke ontmoeting” heb ik als bijzonder en als een warm bad ervaren. Marie-José heeft de gave, als liefdevolle gevende ziel, om in een kort tijdsbestek alle deelnemers precies datgene aan te reiken wat op dat moment voor hen nodig is. Zij voelt dit feilloos aan!
  Voor mij voelde de hele workshop als een “totaal relaxpakketje voor de ziel”. Een rustmomentje in een hectische tijd en een aparte ervaring dat een maandagmorgen zo leuk kan zijn waarbij de creativiteit gewoon goed kan stromen.
  Ik kwam voor een schilderworkshop maar Marie-José heeft zoveel meer extra hierin gestopt, echt heel fijn en bijzonder.

  Lieve Marie-José, nogmaals dank voor deze unieke ervaring 🙂
  Liefs, Simone xxx

 10. Hilde

  Marie-José is niet in 1 woord te beschrijven. Ze is warm, hartelijk, begripvol, liefdevol en heeft alles in zich om je welkom, gezien, gehoord en thuis te voelen in de workshop. Er wordt in korte tijd gewerkt aan verbinding en vertrouwen, alles is goed, je bent er veilig, en zo is het. Marie-José heeft oog voor detail, haar energie is zó fijn! De groep waar ik instapte was erg fijn, eerst onwennig voor mij, en tien drempels over, maar de sfeer die MJ neer zet, doet mij goed en zal na nog meerdere workshops zekers (nu al) haar vruchten afwerpen. Het is een totaalpakketje verwennerij!

 11. Anita

  Lieve Marie José
  Ik heb vanmorgen enorm genoten van de workshop intuïtief schilderen. Direct bij binnenkomst voelde ik een warme, liefdevolle energie. Door de manier waarop je vervolgens de groep begeleidde bij zichzelf te komen en te verbinden met elkaar, werd er een zeer liefdevolle en veilige setting gecreëerd. Ik werd uitgenodigd om via het contact met mijn diepste Zijn uiting te geven aan mijn creativiteit. Zeer waardevolle ervaring. Dank je wel daarvoor

 12. Frouja

  Lieve Marie-José
  Dank je wel voor de bijzondere workshop intuïtief schilderen. Prachtig hoe je ons begeleide op een warme en liefdevolle manier om zo in contact te komen met de liefde in onszelf om van daaruit datgene te schilderen wat vanuit de ziel zichtbaar mag en wil worden. Je bent een prachtig mens

 13. Anoniem

  Met ons gezin een hele mooie workshop gehad. We kwamen voor de regenboogworkshop, maar tijdens de sessie liep het toch iets anders. Met elkaar doorliep ieder zijn eigen proces. Niets was te gek. En ondanks de drukte wist Marie-José iedereen te begeleiden! De schilderijen pronken inmiddels op de kamertjes. En de processen die volgden gaan nog steeds door……..heel dankbaar zijn wij!

 14. Jolanda

  Marie-José is een bijzondere vrouw die je op een subtiele en intuïtieve manier begeleidt bij dat wat je nodig hebt. Ik kwam voor meer helderheid op het gebied van werk en kreeg veel meer dan dat; heling, plezier, meer vertrouwen in mezelf en mijn eigen intuïtie en zelfs signalen van geliefden die naar ‘de andere wereld’ zijn gegaan. Marie-José is puur, oprecht en heeft een hart van goud.

 15. Rianna

  Een sessie bij Marie-José is heel bijzonder. Via dans en meditatie kwam ik bij mijn innerlijk kind in mij.
  Nadat ik een lint/linten had uitgezocht, ging ik in die kleuren schilderen. Met de andere hand waarin ik normaal schilder. Uiteindelijk had ik ondersteboven geschilderd en zagen wij er van alles in. Ook ging het zo in een volgend schilderij maar deze wel met mijn linkerhand geverfd. Er kwam heel wat aan de orde en de energie was heel goed. Een dierbare overleden kwam nog door. Marie-José is heel liefdevol en dat straalt ze uit in haar werk. Het was mooi en fijn om mee te maken, daar ben ik haar heel dankbaar voor. En ik geniet nu vanuit mijn bed van de schilderijen.

 16. Caroline

  Lieve Marie José.
  Wat heerlijk om samen met 2 kleindochters de regenboog workshop te doen. Te zien hoe het spontane schilderen naar boven komt . De woorden bij deze 2 Tien jarige meiden naar boven kwamen de ene zei het is een zwart gat met diepte, paars beetje glitters en de andere zei ,het is een andere dementie dit in parelmoer .De kleuren zijn blind gekozen. En dan was nog maar het begin van de workshop. . Natuurlijk heeft oma mee gedaan maar stilletjes genoten er van .
  Oma Lien

 17. Danielle

  Lieve Marie-José,
  Wij hebben allevier zo ontzettend genoten van de heerlijke middag bij jou! Onvergetelijk! Jouw zorgzaamheid, liefde, vrolijkheid, mooie woorden en creativiteit hebben ons alle vier in ons hart geraakt! Dank je wel daarvoor!

 18. Thera

  Wat een rijkdom breng je in mijn leven en hoe mooi hoe er iedere keer verbinding ontstaat, draden gesponnen worden en informatie gedeeld mag worden.
  Dank je wel voor je inspirerende en liefdevolle begeleiding waardoor er een bedding ontstaat om te delen, kwetsbaar te zijn en samen te kunnen zijn. Zowel in de verbindingsuurtjes als bij de workshops ontstaan er dan zulke mooie ontmoetingen met anderen en met mezelf. Ik mag zo iedere keer weer nieuwe (en oude bijna vergeten) kanten van mezelf ervaren waarbij Marie-José ondersteund door haar liefdevolle niet oordelende houding. Dat dat mag ontstaan dat bij dat moment hoort. Dat ook de boodschappen die vanuit de andere wereld doorgegeven worden verdieping geven aan wat er gezegd wordt.

 19. Hetty

  Ik kreeg een workshop intuïtief schilderen bij Marie-Jose cadeau. En wat een cadeau was het! Ik kwam wat gehaast aan en toch in no time was Ik helemaal geland om te ontvangen wat zich mocht ontvouwen. Met hulp van the spirits werd mij weer duidelijk dat ik Liefde & Licht ben en alles in dit leven waard ben. Dat mijn (overleden) moeder ook een boodschap voor mij had, mocht ik via Marie-Jose ontvangen. Ik heb gehuild van pijn én geluk.

 20. André

  Het verbindingsuurtje geeft mij de kans om even bij mezelf te zijn en te genieten van de mooie meditatie die Marie-José geeft.
  Dank je wel en zie naar het volgende uurtje uit!!

 21. Gert

  Mijn sessies bij Marie-José heb ik als zeer waardevol en leerzaam ervaren. Diepe dalen beleven en hard werken tijdens de sessies zijn het gevolg van een bezoek
  aan haar. Maar op deze manier leer je jezelf wel beter kennen en kan je de valkuilen in het leven eenvoudiger opvangen en knelpunten doorleven en verwerken.
  Marie-José is een liefdevolle en warm vrouw die goed kan luisteren en m.b.v. de spirit rake klappen kan uitdelen.

  Al met al een fantastische ervaring rijker, bedankt.

 22. caroline van Hagen

  Het verbindingsuurtje
  Voor mij is het echt even tijd voor mij zelf om met gelijk gestemde samen te zijn , er ontstaan mooie energetische lijntjes
  door dat M.J het aanstuurt met zachte hand is er tijd voor ieder om zijn of haar deel bij te dragen . dank je wel .

  Natuurreizigster Caroline

 23. Liza Siepman-Arensman

  Wat is het verbindingsuurtje toch echt een verbinding.
  De laatste keer gaven we elkaar kadootjes. Dat gebeurde spontaan, dankzij een mooie schildering eerder gemaakt.
  Hoe alles dan in elkaar past.
  Kijk nu al uit baar de volgende keer.

 24. Suzanne Coulbeaut

  Suzanne Coulbeaut
  Bij het maken van de chakra-schilderijen in de workshop over de chakra’s, ervoer ik een soort zachte, ‘gezonde stress’.
  Door het verhaal en je eigen gevoelens erbij, ‘moest’ er wel wat uitkomen!
  In die periode was ik ook, via meditaties, met dit chakra thema bezig. Zo kwam het bij elkaar,met het schilderen werd het zichtbaar, concreet.
  Al weet je ook dat het zich transformeert, ontwikkelt. Zo vond ik het ook zelfs prima een schilderij, bij mijn eerste chakra, ‘over’ te doen!
  Daarbij konden je eigen emoties en gevoelens goed tot uiting komen!
  Dank aan Marie-José voor de begeleiding, de geleide meditaties.

 25. Anoniem

  Door de chakra cursus, bij Marie-José, te volgen. En erover te schilderen. Is mijn buitenkant met mijn innerlijke kant meer verbonden. Meer in balans.
  Daardoor voel ik mij sterker.

  Bij Marie-Jose voelt het goed, zowel in haar praktijk als online.

 26. Liza Siepman-Arensman

  Chakras tja veel mensen vragen zichaf wat zijn dit en wat doen ze. Ze zijn van levensbelang.
  Door er aandacht aan te besteden en te schilderen heeft deze cursus mij enorm geholpen veel op te ruimen.
  Alsze weer mogen doorstromen voel je je zoveel beter en lichter.
  Bij Marie-Jose is het een heerlijke energie en een veilige plek om er aan te werken.
  Dankbaar dat ik deze cursus heb gevolgd. Hoop dat velen mogen volgen.

  Liefs Liza.

 27. Paulien

  De workshopserie chakra’s schilderen heeft mij een heleboel gebracht. Ik heb het ervaren als een interessante, persoonlijke reis.
  Marie-José heeft met deze workshop een mooie, veilige setting gecreëerd waarin ik mijn ontwikkeling tot uiting kon brengen in kleur en beeld. En elke keer weer was ik verrast dat zij daar dan iets in kon zien en dat op zo’n oprechte manier deelt. Het klopt altijd, ze voelt het feilloos aan.
  Bij deze workshop geeft zij ook een heleboel theoretische achtergrondinformatie wat een mooie aanvulling is. En ook gebruikt zij muziek om letterlijk in te tunen op de chakra die aan bod komt/is en dat maakt het schilderen daarna ook makkelijker.

  Een hele complete en waardevolle serie workshops die je mooi spiegelt waar jij jezelf op dat moment bevindt.

  En niet te vergeten: bij Marie-José word je bij elke workshop verwend met (gezonde) lekkernijen, nooit te weinig en altijd met zorg voorbereid!

 28. Marja

  In het afgelopen halfjaar heb ik bij Marie-José zowel een online workshop intuïtief schilderen gevolgd als een persoonlijk consult gehad.
  Ik heb Marie-José ervaren als een oprecht persoon, in staat om haar ervaring, kennis en kunde in te zetten (en waar nuttig/nodig) te delen zonder dat mijn eigenheid en individuele ruimte in het gedrang kwamen. Gezien de vele verschillende professionals waarmee ik in het hulpverleningscircuit eerder te maken heb gehad, is dit één van de eigenschappen die mij in ons contact als zeer positief zijn opgevallen. Dit geldt ook voor de wijze waarop zij zich op mij afstemde om zo tot een optimale verbinding te komen, alsmede hoe goed zij luistert en daardoor ook tussen de regels door hoort wat er wordt gezegd of juist niet.
  Marie-José heeft er gevoel voor onderliggende gevoelens (die veelal te lastig zijn om toe te laten) naar boven te laten komen en samen te herleiden naar de oorsprong. Hierdoor kan de verwerking beginnen, maar in welke mate en met welke diepgang bepaal je zelf. Heel veilig dus.
  Als ik vast kom te zitten in mezelf, mijn emoties en meestal oud zeer (maar soms ook nieuw), is zij de eerste bij wie ik mij meld om tot opheldering te komen en zo weer de draad te kunnen oppakken.
  Bedankt voor je zeer persoonlijke en zinvolle begeleiding, Marie-José!

 29. Monique

  Intuïtief schilderen heeft me geleerd dan alles wat in mij zit gezien mag worden, dat wat ik voel geuit mag worden, dat wat verstopt zit naar buiten mag.. De liefdevolle begeleiding van Marie-José en de veilige setting die gewaarborgd wordt zorgt ervoor dat ik diep in de visualisaties kan zakken, ik de kleuren zie en voel en het oordeel af gaat van het denken en er veel ruimte komt voor het voelen. Wat mijn handen maken een proces is waarbij het resultaat er niet toe doet.

 30. Een collega

  De eerste lezing van Marie-José `Mama? Papa?` kwam bij mij binnen als een warm bad. Het was herkenbaar en ontroerend, ik werd geraakt. Marie-José nam me mee naar dat wat ik nodig had. Dit is niet in woorden uit te drukken. Het is voelen, dichter bij jezelf komen. Het mag er zijn. Ik mag er zijn.

  We hebben samen gelachen en emoties kwamen vrij.

  Ik zie uit naar de tweede lezing.

 31. Liza Siepman

  Liza 21-12-2019

  Na een seizoen intuitief schilderen gedaan te hebben bij Marie-Jose waar al veel naar buiten mocht komen.
  Dit najaar enkele coach sessies gevolgd.
  Je voelt meteen dat het veilig is wat er naar buiten mag komen.
  Marie-Jose is een goede luisteraar en kan daardoor de kern goed raken.
  Met het schilderen erbij mocht ik veel opruimen aan blokkades die mij al mijn hele leven beinvloeden.
  Uit het schilderij komt zoveel naar voren en samen kijken wat er naar buiten mag komen. Heel leerzaam.
  Dank je wel voor de mooie sessies en ik kan Marie- Jose zeker aanbevelen als coach.

 32. R.B.

  Ik heb Marie-José leren kennen bij een klankschaalmeditatie met daarna schilderen. Dit was inderdaad een geweldige ervaring. Vervolgens heb ik een privé sessie gehad voor bespreking van mijn schilderij. Ongelooflijk wat zij daar allemaal in zag. Er kwam een vervolgafspraak i.v.m. de zelfdoding van mijn zoon, jaren geleden. Dit was heel bijzonder. Ik meende dat ik het inmiddels helemaal had verwerkt. Tot mijn grote verbazing kwam er toch weer veel naar boven. Dit had alles te maken met de begeleiding van Marie-José. Ik kreeg alle ruimte om mijn verhaal te doen en voelde heel veel medeleven en begrip Vervolgens weer intuïtief geschilderd, waarna
  Marie-José vertelde wat zij in het schilderij zag. Ik was perplex!
  Deze sessie heeft mij veel inzicht gegeven. Dank Marie-José.❤

 33. Peggy Leijder

  Ik vond het intuïtief schilderen weer heel bijzonder. Na de geleidemeditatie voel je gelijk weer zo goed.

 34. Anoniem

  Mooie ervaring bij bewustwording. De band met mijn moeder en ontwikkeling naar het schilderen van helingsproces. Mooie ervaring bij bewustwording.
  Intuïtief schilderen en meditatie, helemaal top.

 35. Sandra

  Ik heb mijn geboorte-sessie als een warm bad ervaren! Het is heerlijk om door jou begeleid te worden. Je bent zo ‘kundig’, je weet zo veel! Je doet het met zoveel passie/liefde en dat is goed voelbaar.

 36. Gerty

  Ik heb het vrij intuïtief schilderen als heel positief ervaren. Het was ontspannend, rustgevend en leerzaam.
  Gemerkt dat het schilderen me ook weer kracht geeft en het gevoelsmatige schilderen is voor mij een nieuwe prettige ervaring.

 37. J. Kleton

  Ik heb het heel mooi ervaren.
  Veel mooie dingen te weten gekomen over mijzelf.
  Mooie ervaring met mijn zus samen.

 38. Angelique

  Heel verrassend. Ik had niet gedacht dat het zoveel teweeg zou brengen.
  Er is veel open gegaan waar ik heel blij van word.

 39. Heidi Bericht auteur

  Ik heb bij Marie-José een coachingstraject van 5 sessies gevolgd. Dit traject viel midden in een turbulente periode voor mij. Marie-José is één al rust, liefde en spiritualiteit. Van hieruit begeleidde ze mij naar mijn stralende zelf.

  Ik kreeg alle tijd tussen de sessies door en dit heeft mij erg goed gedaan. Ik had de tijd nodig. Het schilderen vond ik fijn om te doen. Marie-José ‘leest’ wat je geschilderd hebt, wat vaak verdiepende inzichten opleverde. Ik vond het een bijzonder mooi traject en beveel het iedereen aan.  Je bent veilig en in goede handen bij Marie-José.

  28-01-2019

 40. Caroline Franssen

  Het schilderen en de zachte, uitnodigende begeleiding van Marie-José hebben me geholpen om negatieve ervaringen achter me te laten en de toekomst in een nieuw, positief perspectief te zien. Ik heb zowel een individuele sessie gedaan als een workshop en een serie maandelijks schilderen, het verveelt nooit, je blijft nieuwe dingen ontdekken. Marie-José geeft bedding en ruimte.

 41. Monique van Bekkum

  In het laatste half jaar van 2018 heb ik maandelijks intuïtief geschilderd bij Marie-Jose. Met nul schilderervaring en een overtuiging dat als ik iets maak het ook mooi moet zijn best een aardige uitdaging. Maar het innerlijke gevoel dat ik iets te doen had zorgde ervoor dat ik dit toch ben gaan doen.
  Wat een ontdekkingen heb ik gehad tijdens en na deze sessies. Het hoeft niet mooi te zijn, het hoeft alleen maar echt te zijn. De kleuren die je tijdens de meditaties ziet en voelt helpen me om mijn binnenste naar buiten te krijgen. Schilderen op gevoel, buiten de lijntjes en van de gebaande paden is een manier om dat waar geen woorden aan te geven zijn toch te uitten.
  Ik ga nog een seizoen door want er zit nog zoveel meer in mij, benieuwd wat er uit gaat komen.

 42. Marie-José Spaaij

  Ik heb Marie-José leren kennen op een beurs in Leusden. Zij stond met haar stand tegenover mij en wij stelden ons aan elkaar voor. Hallo ik ben Marie-José, ja ook hallo ik ben Marie-José. Een toevalstreffer, nee zeker niet toeval bestaat niet het valt je toe. En dat bleek want na enkele jaren niets tot weinig van elkaar vernomen te hebben kregen wederom contact via de mail.
  Marie-José bood mij een sessie aan om zelf uit de verf te komen. Deze sessies hebben mij gebracht dat ik na jaren met mijn praktijk in de luwte te hebben gewerkt nu een nieuwe start heb gemaakt. Mij heb ingeschreven bij de KvK met een nieuwe naam mijn bedrijf in een nieuw jasje! Hoera ik ben ondernemer!!! Dankjewel lief mens. Wat fijn dat jij er bent!!

 43. B. Annebelle

  Op een moment dat het allemaal even niet zo lekker ging met mij en er op verschillende vlakken in mijn leven van alles gebeurde ontmoette ik ‘toevallig’ Marie-José. En het toeval wilde dat we elkaar al eens eerder ontmoet hadden, dus dit was een duidelijk signaal dat het geen toeval was! We raakten aan de praat en voordat ik het wist volgde er na een fijn gesprek enkele hele mooie kunstzinnige sessies. De inhoud van deze sessies heeft mij in een korte tijd weer naar de kern in mezelf gebracht waardoor ik weer verder kon.

  Tijdens de sessies had Marie-José een geduldig luisterend oor en zich meerdere malen volledig opengesteld en afgestemd op mij waardoor de begeleiding heel persoonlijk was. De kunstzinnige tools die ze gebruikte vond ik heel inspirerend en heb ik als zeer waardevol ervaren. Daarnaast ben ik ook erg blij ben dat ze verschillende dingen kernachtig heeft benoemd. Een kunstzinnige coach die durft te zeggen wat ze voelt en ziet wat nodig is daar heb ik enorm veel respect voor. Ik beveel Marie-José echt aan als persoonlijke zielsreader en ben ongelofelijk dankbaar voor wat de sessies mij hebben opgeleverd. Mocht ik ooit weer een keer vastlopen dan weet ik de weg naar haar zeker weer te vinden. Dank je wel Marie-José voor het herstelde lijntje naar de kern in mijzelf ♥

 44. Mikaela

  Al zo lang ik me kan herinneren kon ik zelden diep bij mijn gevoel komen, echt zakken in mezelf. Het bezoek aan Marie-José is een keerpunt geworden: ze was in staat om me bij mijn gevoel te brengen. Dat dit bij haar lukte is doordat ze me heel warm en liefdevol ontving, ze geen oordelen had maar erg begripvol is. Zo creëerde ze een warm bad, de setting waardoor ik me eindelijk veilig kon voelen en er ruimte was om te zakken in mijn gevoel. Beter dan welke sauna of wellness dan ook (–;
  Ondanks allerlei werk aan mezelf weet ik een jaar of twee drie pas echt dat dit – niet echt bij mijn diepere gevoel kunnen komen – mijn probleem was wat terug kwam in allerlei vormen (geen blijvende relaties, zeer moeizaam carrierepad, energieproblemen, hoofdpijn) en het werd me in de sessie bij haar nog duidelijker hoe belangrijk het is om liefdevol voor mezelf te zijn. Niet gemakkelijk gezien dat mijn denken geprogrammeerd is om me op te jagen en doelen te stellen. Dat de sessie bij Marie Jose voor mij een keerpunt is geworden, zeg ik nu ruim drie maanden later: wat er in mijn diepere gevoel verborgen ligt ben ik aan het erkennen en aan het opruimen. Ik zal Marie-José weer opzoeken en raad dit iedereen aan die moeite heeft om het denken uit te zetten en echt te voelen en als je ‘gewoon’ in contact wil komen met diepere lagen in jezelf!

 45. Inge

  Toen ik bij Marie José kwam voor een coachingstraject zat ik vast. Geen idee meer welke kant ik op wilde. Het enige wat ik wist was dat ik mijn talenten niet benutte en dat dat me aardig frustreerde. Ik vond dat ik met wat ik allemaal geleerd had de afgelopen jaren in allerlei opleidingen toch iets moest gaan doen en dat ik daarin nu helemaal niet zichtbaar was. Ik zat erg in mijn hoofd en één kant op te kijken. Ik voelde me bij Marie José gelijk op mijn gemak. Ze heeft een bijzonder groot invoelend vermogen en weet daarnaast de juiste vragen te stellen. Het schilderen vond ik heerlijk en ook heel verhelderend. Dat gaat echt intuïtief en laat zien wat er van binnen speelt. Het hoofd doet daarin niet mee. Ik vond de begeleiding van Marie José bijzonder goed. Tussen de sessies in belde ze mij om te vragen hoe het ging. Ik voelde me echt gezien en gehoord. De sessies bij Marie José heb ik net afgerond en het heeft me vele inzichten opgeleverd en daar ben ik ontzettend blij mee. Ik geloof dat ieder mens op deze wereld iets te brengen heeft. Iets wat helemaal bij je hoort en uniek is voor jou. Vaak is het zo gewoon voor je dat je het zelf niet eens door hebt en daardoor kost het je eigenlijk helemaal geen moeite en lijkt het wel als vanzelf te gaan. Marie José doet duidelijk ook waar haar hart ligt en dat maakt haar een goede coach.
  Ik heb inmiddels ook mijn missie gevonden. Na het coachingstraject kwam er een leuke baan voorbij waarin ik veel voldoening vind.
  Dank je wel Marie José voor dit prachtige traject

 46. Marlene

  Marie-José kwam mijn kamer binnen en naar zeggen werd haar aandacht getrokken door een foto van mijn in 2011 overleden moeder. In een prettig gesprek gaf zij aan te voelen dat mijn moeder mij een boodschap wilde geven. De woorden sloten precies aan bij de vragen die ik op dat moment had bij gebeurtenissen die binnen mijn familie speelden. Marie-José sprak met veel warmte uit naam van mijn moeder en bracht dat ook over. Haar woorden hebben mij in de tijd erna goed geholpen. Heb jij ook af en toe behoefte aan raad van overleden personen, neem dan contact op met Marie-José en je krijgt duidelijkheid.

 47. Madelon

  Het was een fijne bijeenkomst met Marie-José, met huiswerk voor extra verdieping en nieuwe inzichten. Groei is altijd fijn, dus nu ook!
  Dank je wel, Marie-José.

 48. Nicole

  Je doet een sessie bij Marie-José in de praktijk maar eigenlijk doe je een sessie met jezelf.
  Van te voren wist ik eigenlijk niet goed wat ik kon verwachten. Iets creatiefs, iets met schilderen dacht ik.
  Dat is het wel en toch ook weer niet. Marie-José neemt de tijd voor je, heeft zich niet zozeer ingelezen in jou maar meer ingevoeld.
  De beelden die ze van te voren doorkrijgt, de aanwijzingen of dingen die ze ‘voelt’ te moeten doen zijn altijd relevant voor je proces
  ook al is haarzelf niet altijd direct duidelijk wat en hoe. Dat komt in de sessie pas.

  Ik ben een zoeker, denk vaak dat anderen het beter weten en ga soms voorbij het feit dat alle antwoorden al in mij aanwezig zijn.
  Het geeft af en toe een behoorlijke onrust, een verwarring welke kant ik op wil. Is wat ik voel of wil van mij of van anderen?
  Heb ik anderen nodig of weet ik het zelf toch het beste?
  Bij Marie José merkte ik dat ik door haar vraagstelling wat er speelde zo op papier kon zetten en zelf kon duiden.
  Ineens werd me duidelijk wat er aan de hand was en wat ik in het vervolg anders kan doen.

  Alles bij Marie-José gaat in het moment. Wat voelt goed om nu te doen en wat zijn de vragen die relevant zijn.
  Ik heb het allemaal over me heen laten komen en laten gebeuren. De antwoorden die bij me naar boven kwamen, de herinneringen en de emoties.

  Als ontwerper spreekt het daadwerkelijk creatief zijn in de sessie me ook aan.
  Ik ben een computermens en het werken met krijt en verf maakte dat ik weer even kon spelen als een kind, even terug in de tijd. Heerlijk.

  Na afloop voelde ik me opgelucht en ik merk dat ik steeds beter op mezelf kan vertrouwen, op mijn eigen weten. De verwarring steekt nog wel af en toe de kop op,
  maar ik weet nu dat ik gewoon even af moet wachten tot mijn eigen visie weer naar boven is gekomen. Dat ik de ‘anderen’ mag horen maar naar mezelf mag luisteren.

  Heb je het gevoel dat je een dwaallichtje bent geworden in plaats van een krachtig eigen licht dan kan ik je Marie José van harte aan bevelen.

 49. Valeria

  Het was een bijzondere workshop die ik bij Marie-José gevolgd heb. De geleide meditatie en dansen en muziek maken vooraf hebben bij mij al blokkades opgelicht en het schilderen is als het ware helemaal automatisch gegaan. Ik heb nergens over nagedacht, en dat is heel bijzonder voor deze herstellende perfectioniste, maar ik heb mijn gevoel op het doek geuit. Ik zou met een mooi gevoelig schilderij naar huis gaan.
  Maar Marie-José heeft me nog veel meer meegegeven. Haar warme uitstraling en haar kijk op mijn schilderij, hebben mij aan het denken gezet. Altijd goed om de zienswijze van anderen te horen en te voelen.
  Ze geeft veel meer dan alleen een workshop. Ze geeft inzichten door en alles verpakt in een liefdevol pakketje. Ik heb haar betrokkenheid gevoeld en ben als een beter mens naar huis gekeerd.
  Dank je wel!

 50. Femke

  Ik had van een zielschilderij gehoord via een energetisch therapeut waar ik graag kom. Het sprak me direct aan, misschien omdat ik veel in beelden verwerk. Het heeft een tijd geduurd voordat het moment kwam dat ik Marie-José belde met mijn vraag. Maar vanaf dat moment klopten wel alle stappen daarna. Ik heb het als zeer bijzonder ervaren dat iemand aan de hand van een foto mijn ziel op doek vastlegt. Ik snap dat dit kan en heb zelf ook enige ervaring op spiritueel vlak, maar het verraste me echt! Ik weet nog goed dat mijn eerste gevoel bij het zien ervan, heel heftig was. Echt een heftig schilderij om naar te kijken. Ik had me geen moment gerealiseerd dat dit schilderij over mij ging! Vervolgens vond ik het bijzonder om er zoveel in te herkennen van mezelf. “Dit ben ik, ja. Wat leuk om naar te kijken…”
  Ik heb het als meerwaarde ervaren dat Marie-José het zielschilderij mij mij thuis kwam brengen. Het kon hier landen, zo voelde het en het paste meteen in mijn huis door er samen bij stil te staan. Het hangt in mijn woonkamer en ik ben er op een of andere manier trots op. Ik laat mezelf zien aan mensen en het levert mooie gesprekken op. Ik zie en herken mezelf erin en ik zoek er ook in, wat het mij wil zeggen en waar ik naar toe mag bewegen. Alle lof voor Marie-José, haar toegewijde, open en persoonlijke benadering heb ik als heel fijn ervaren en gaf mij alle ruimte om mezelf te zijn en nieuwe dingen van mezelf te zien.

  Dank! Lieve groet Femke

 51. Peggy

  Bij een paranormaal beurs bij Van der Valk in Leusden ben ik Marie-José gelukkig voor de 2e keer tegen gekomen en heb ik van haar ook weer een goede helende behandeling gehad. Aan het einde van deze sessie mocht ik meedoen aan een prijsvraag; hoeveel balletjes zitten er in de pot?”. Ondanks dat ik er 1 balletje naast zat, met nog 2 andere mensen, heb ik de workshop intiutief schilderen gewonnen. Dit vind ik ook zo lief van haar, het aantal was niet goed, maar toch win je de prijs.
  Zaterdag 25 -11-15 werden we door Marie-José uitgenodigd. Het leek mij heel leuk, maar ik vond het wel heel spannend om aan deze dag deel te nemen.
  Wat kijk ik terug naar een hele fijne, mooie zaterdag en wil ik Marie-José hiervoor heel erg bedanken en vind dit een heel mooi, groot cadeau. Mijn schilderij heeft een mooi plekje gekregen in de woonkamer en staat nu mooi te pronken op de eettafel.

 52. Maaike

  Wat was het fijn! Na een prachtige meditatie heb ik heb heerlijk geschilderd… de rust en energie van Marie José zijn een warm bad. Ze geeft je ook het vertrouwen dat alles wat je maakt okee is. En de inzichten die je na het schilderen krijgt zijn stuk voor stuk kadootjes 🙂 Ontzettend bedankt voor deze superfijne middag!!!

 53. Danielle

  Een heerlijke, ontspannen en bijzondere middag bij Marie-Jose! Verwend met heerlijke schildertijd in stilte, warmte en gezelligheid, met thee, lekkers en erg mooie inzichten! Marie-Jose begeleid de workshop met de grootste zorgvuldigheid en zorg. Het kon niet beter! Een kadootje!

 54. Atik

  Een workshop van Marie-José is een prachtige en bijzondere ervaring. Als geen ander heeft ze een empathische vermogen om mensen te lezen. Je zou het een gave kunnen noemen. Ik heb de workshop ‘De reis in mezelf’ ervaren als mijn meest persoonlijke en waardevolle workshop. Ook dankzij Marie-José die mijn ogen ook heeft geopend en dingen zag in mij die zij haast niet kon weten. Het resultaat is een verrassende schilderij waar ik zoveel in mijzelf herken. Misschien niet mijn mooiste schilderij ever, maar wel één waar ik ècht wat mee heb, waar ik echt wat voor voel, en dat is me zoveel waard. Dankzij haar kan ik nu zoveel gevoel in mijn schilderij vastleggen.

 55. Suzanne van Campen

  Het jaar was nog maar net begonnen en ik nam deel aan een workshop intuïtief schilderen. Na een gastvrij ontvangst merkte ik al snel dat Marie – José een natuurlijk talent heeft om je op je gemak te laten voelen. Tegen de tijd dat ik begon met schilderen was ik al op professionele wijze begeleidt om in contact te komen met mijn Hoger Zelf en het schilderen ging als vanzelf. Het hele proces gaf me inzicht en openbaring en handvaten om thuis mezelf verder te begeleiden in de heling die op gang was gebracht. Ik ben heel erg blij dat ik deze stap heb gezet, uit mijn comfortzône ben gekomen en mijzelf zoveel nieuws heb laten aanreiken.

 56. Sonja

  Na de zomer vakantie zag ik bij ons bij de supermarkt een briefje hangen van een dame die graag met een aantal mensen intuïtief wilde schilderen. Elke vrijdag gewoon in het buurthuis. Het sprak me aan, de drempel was laag dus ik ben er naar toe gegaan. De betreffende dame had zelf een cursus bij Marie-Jose gevolgd en wilde hier meer mee doen. Na een aantal weken schilderen kwam Marie-Jose een workshop geven en werden de eerder gemaakte schilderijen bekeken. Wat een ervaring was dit, wat kun je met uitleg veel van jezelf terug zien in een schilderij. Voor de kerstvakantie heeft Marie-Jose weer een workshop gegeven, nu het eerste deel van de workshop De reis in me zelf. Deze workshop was voor mij nog verrassender dan de eerste. Ik begon met mijn doek een kleur groen te verven, toen ik hier bijna klaar mee was wees Marie-Jose mij er op dat er iets te zien was op het effen doek. En jawel, in het doek was de vorm van een engel zichtbaar! Zo bizar. Met de engelvorm ben ik verder gegaan en uiteindelijk is het schilderij totaal anders geworden dan dat ik eerst in gedachte had. Met Marie-Jose heb ik ook weer mijn schilderijen bekeken die ik in de weken hiervoor had gemaakt, schilderijen waar ik geen fijn gevoel bij had. De uitleg van Marie-Jose was weer heel treffend, laagje voor laagje ben ik een stukje van me zelf aan het afpellen en kom ik steeds meer over mij zelf te weten. Laten zien wie je bent is een duidelijke, maar o zo moeilijke boodschap. Van het schilderij met de engel heb ik een kerstkaart gemaakt met daarop de boodschap “volg je hart in 2015!” Dit was voor mij een hele grote en spannende stap. Het schilderij laat een kant van me zelf zien die bij vele niet bekend is en waar ik zelf ook nog steeds moeite mee heb. Toch merk ik dat het me helpt, ik kom steeds dichter bij me zelf. Ik weet dat ik een andere weg in wil, hoe en wat dat weet ik nog niet. Ik hoop dat de komende workshops me daar antwoorden op gaan geven.

 57. Carina

  Ik heb de cursus intuïtief chakra schilderen gedaan. Het mooie van deze cursus is dat de uitwerking en verdieping altijd voor jou “op maat” is.
  Schilderen vind ik een te groot woord in de letterlijke zin. Voor mij was het iedere keer opnieuw een feest om met kleuren je mogen uiten. Daarvoor neemt Marie José je mee naar een chakra waarbij de ervaring altijd in het moment is.
  Ik heb al veel gedaan op dit gebied en toch me laten verrassen hoe bijzonder het is, deze momenten voor jezelf te creëren. Niet op de laatste plaats door dit met gelijk gestemde zielen te doen, waarbij Marie José een groot compliment verdient door haar wijze van voorbereiding, gastvrijheid, maar het alles belangrijkst, haar afstemming. Dank daarvoor.

 58. Ellis Lek

  Ik heb absoluut niets met schilderen en vond de Workshop wel een hele uitdaging. Na de oefening die Marie José eerst doet, ben ik gaan schilderen en er kwam inderdaad niet bepaald een Mona Lisa uit. Maar wat een verrijking, hoe Marie José door het oog van “de kunstenaar” naar het schilderij kijkt. Prachtig en ontzettend knap. Het heeft mij vertrouwen en inzichten gegeven waar ik mee verder kan. Dank je wel en ik hoop dat je nog heel veel mensen zo mag inspireren.
  Ellis

 59. Mariette

  Een workshop bij Marie-José is prachtig en fijn, geeft rust en helderheid, neemt je mee en raakt je in iets wat in je leeft, maar nog niet eerder aan de oppervlakte was. Maar wat vooral bijzonder is, is Marie-José zelf. Zij heeft iets wat je niet kunt leren, zij draagt bij zich en geeft rijk en helpt je daar waar iets nodig is. Mijn dank voor zoveel moois deze ochtend!

 60. Erica

  Het is echt een cadeau voor jezelf om bij Marie-José een workshop te volgen! Heel bijzonder hoe zij je naar jezelf leidt met de geleide meditatie en dat je vervolgens schildert wat je ziel je wil zeggen. Heel fijn en helend om te doen! Gun het jezelf ook een keer :)))

  1. Gerardine

   Marie-José is een regelrecht geschenk uit de hemel.
   Het is een prachtige helende manier om rechtstreeks al schilderdend je ziel te laten spreken.
   Een fantastisch kado om aan jezelf te geven.
   Gerardine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.