Rouw & Trauma verwerking

Rouw is m.i. heel breed en heeft te maken met verlies in de brede zin van het woord. Vaak zit daar trauma bij.  Je kunt rouwen om iemand die niet meer op aarde is, of om een verbroken contact in je gezin of familie. Of om een situatie waar je mee te maken hebt, die nu heel anders is dan voorheen. Of je rouwt omdat je vroeger geen kind kon zijn, of niet voldoende werd gezien en gehoord. Of omdat je lichaam minder functioneert dan je zou willen. Of een zwangerschap of je eigen komst op aarde, die heel anders is gegaan, dan je had gewild.

Wie ben ik?
Ik ben Marie-José Wissink, creatief en spiritueel coach, gespecialiseerd in rouwverwerking.
Begin 2012 kreeg ik tijdens de Opleiding Energetisch Werk van de docent te horen, dat het bij me paste om mensen te gaan begeleiden bij Rouw en Trauma. Dat zag ik me toen nog niet doen. Mijn docent kreeg na enkele jaren wél gelijk.
Al snel na haar advies, kreeg ik zelf in mijn gezin met rauwe rouw te maken. Ik vond het toen moeilijk om te praten en daarom schilderde ik veel over mijn emoties.
Tegenwoordig begeleid ik op vele manieren én met hart en ziel veel mensen bij rouw en trauma en bij levensthema’s. Over één van die manieren, vertelde een cliënt van me. Je kunt het onderstaand lezen.

Rouwbeléving

Kort geleden vroeg ik aan een cliënt van me, hoe ze haar eerste sessie rouwcoaching had ervaren. Haar gezicht veranderde en ze zei het volgende.
“Dit is géén rouwcoaching. Dit is méér dan coaching. Dit is rouwbeléving!
Je hebt vooraf aan mij gevraagd of je je mocht afstemmen op mij en op degene waar ik om rouw. Die keuze, dat vond ik prettig.
Ik heb gemerkt dat we het samen doen. Je hebt me daarbij een liefdevolle en veilige bedding geboden. En ik heb een helend schilderij kunnen maken, die ik mee naar huis ga nemen.
Wat jij brengt, is verdieping in rouw. En dat ik dat ook nog mocht delen met de ‘andere kant’, dat vind ik écht helend.”